'Nu sta je weer met lege handen'

'Nu sta je weer met lege handen'

35 reacties 35
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Na de pijnlijk verloren wedstrijd in Rome wordt er in de FC Rijnmond Podcast nabeschouwd. Dennis van Eersel, Emile Schelvis en Dennis Kranenburg zagen Feyenoord na strafschoppen verliezen. Alireza Jahanbakhsh en David Hancko misten beiden hun penalty, waardoor AS Roma doorgaat na de volgende ronde.

Dennis Kranenburg vindt het verlies zuurder dan andere keren. Feyenoord komt voor in de strafschoppenserie door een goede save van Wellenreuther, maar Alireza en Hancko verzaakten. ‘Alireza shiet hem op halfhoog in. En Hancko, de man die nooit mist, die mist ook ineens. Nu sta je buiten bij Stadio Olimpico met een enorm klotegevoel, omdat je nog nooit zo dichtbij bent geweest en sta je weer met lege handen.’

Schelvis zag kansen: ‘Tot de twintigste minuut lagen er ruimtes. Je hebt een voorsprong gehad en kan hem zelfs uitbreiden.’ Mats Wieffer kreeg vlak daarna nog een kans, zo goed als één-op-één, daarna stopte het een beetje voor Feyenoord: ‘Het is pijnlijk om te zien hoe Roma het dan overneemt en Feyenoord met de rug tegen de muur zet.’ De tegengoal is een mooie goal maar Schelvis is duidelijk: ‘Wieffer staat er gewoon te ver vanaf!’ We kunnen ze (Roma, red.) wel blijven prijzen, maar dat is wel het topniveau waar Feyenoord op moet spelen.’ Schelvis heeft het gevoel van een kater: ‘Omdat je voelt dat het wel had gekund.’

Dennis Kranenburg kan niet zeggen dat hij trots is: ‘Je komt vanuit de Champions League, trots, ik weet het niet.’ Kranenburg vond AS Roma met vlagen gewoon veel beter. Thomas Beelen kan wel op complimenten rekenen: ‘Ik vind Beelen weer een geweldige indruk maken en dat op zijn jonge leeftijd.’ Schelvis is het daar helemaal mee eens: ‘Hij heeft een glansrijke prestatie geleverd. Hij doet het gewoon op dit level.’ Schelvis vindt Gernot Trauner qua passing nog wel beter, maar is zeer onder de indruk van de jonge verdediger die elk duel van Lukaku wist te winnen.

‘Stengs was op een gegeven moment druk aan het zetten, hij ging erin als een oude oma’, zegt Kranenburg over een tegenvallende Calvin Stengs. Schelvis grapt: ‘Bambi on ice.’ De heren zijn het eens dat Stengs fysiek werd afgetroefd. Schelvis vindt het psychologisch effect dat nu gebeurt ook bijzonder. ‘De lat gaat weer naar een niveau hoger toe. En nu komt er ook een kritische factor bij. Om dit te verwerken zal er ook een groei bij moeten komen.’ Schelvis heeft het over een Plan B, wat Feyenoord onvoldoende heeft, volgens hem.

Dennis van Eersel zag, kijkend naar de verlening, meer kansen voor Feyenoord: ‘Feyenoord is fitter, ik dacht dat ze hem gewoon naar zich toe gingen trekken.’ Maar in de tweede helft was dat overwicht weer weg. Schelvis: ‘Dan moet je iemand hebben die uit het niets een actie kan maken, het was nu teveel op het positiespel geënt.’ De commentator zou meer afstandsschoten of dribbels willen zien.

Nu moet de blik weer op de beker en de competitie. Dit weekend wacht Almere City, waar gewonnen moet worden.

Lees ook