'Dat had alles te maken met de club Feyenoord, met de spelersgroep, met de achterban'

'Dat had alles te maken met de club Feyenoord, met de spelersgroep, met de achterban'

27 reacties 27
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft met Timon Wellenreuther misschien wel de perfecte stand-in van Justin Bijlow. De doelman die zonder mopperen tweede doelman is en wanneer Bijlow afwezig is, direct instaat is zich te onderscheiden op welk niveau dan ook. In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt Wellenreuther terug op de afgelopen tijd bij Feyenoord en vooruit naar de wedstrijd tegen AS Roma. 

Wellenreuther was vorig jaar als doelman in het kampioensjaar aanwezig, maar wel als reservedoelman en huurling van Anderlecht. Feyenoord wilde hem overnemen, maar eigenlijk wil Wellenreuther geen tweede doelman zijn. Waarom hij dan toch voor Feyenoord koos? “Dat had alles te maken met de club Feyenoord, met de spelersgroep, met de achterban”, zegt Wellenreuther die weet dat Bijlow als kind van de club razend populair is, maar toch voelt hij altijd te de steun. 

Wellenreuther staat vanavond tegen AS Roma ook weer onder de lat en dat zal een zware wedstrijd worden, ondanks dat Roma aan het eind vorige week toch achteruit moest tegen Feyenoord. “Toch zijn we niet kansloos”, denkt Wellenreuther die verwacht dat Roma vorige week vooral teruggedrongen werd door de aanwezigheid van het publiek. “In Rome moeten we het zelf doen.”

Wellenreuther zal de komende weken het doel van Feyenoord nog wel verdedigen, maar wil niet vooruitkijken naar het moment dat Justin Bijlow weer fit is. “Al is het volgens mij niet gek als ik zeg dat het lang niet altijd makkelijk is om op de bank te zitten.’’

Lees ook