Driessen: 'Hij wilde juist bij Feyenoord blijven'

Driessen: 'Hij wilde juist bij Feyenoord blijven'

8 reacties 8
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Etienne Vaessen kreeg in de wedstrijd tegen Feyenoord een rode kaart. De keeper van RKC kwam zeer ver zijn doel uit en nam bij het spreiden van zijn armen het risico de bal daarmee te spelen. Na het tonen van de rode kaart door scheidsrechter Van de Kerkhof riep de VAR de scheidsrechter niet terug.

Rode kaart Vaessen

De hoofdrolspeler in kwestie beweert dat hij de bal eerst via zijn lichaam kreeg en dat hij daarom geen hands gemaakt kan hebben. Een uitleg waar zowel Valentijn Driessen als Mike Verweij zich in kunnen vinden. Driessen zegt in de Kick-off podcast van de Telegraaf daarover: "Als de scheidsrechter hier een gele kaart geeft dan hoor je niemand er over." Verweij gaat nog een stap verder: "Dit is nou typisch weer zo'n knikkende knieën scheidsrechter die naar de Kuip komt en niet weet hoe snel die een rode kaart moet trekken."

Toch denkt Driessen niet dat de rode kaart van doorslaggevende invloed was: "Ik denk niet dat je kunt stellen dat RKC genaaid is. Want ze hadden die wedstrijd sowieso wel verloren, met elf tegen elf waarschijnlijk nog wel ruimer want nu gingen ze echt met iedereen in de zestien liggen." De wedstrijd werd beslist door Mats Wieffer, de middenvelder scoorde net als tegen AZ, het winnende doelpunt.

Ontwikkeling Wieffer

De heren zijn het eens dat Wieffer deze winter al een stap had kunnen maken naar een hoger niveau: "Met een zaakwaarnemer als Fortes Rodriguez had hij zo'n transfer al kunnen forceren." zo zegt Verweij. Valentijn Driessen haakt daar fel op in: "Hij wilde helemaal niks forceren, Mike. Hij wilde juist bij Feyenoord blijven met het oog op het Nederlands Elftal. Bij een Atletico Madrid moet je maar afwachten hoeveel je gaat spelen en of je in beeld blijft bij de bondscoach."

Verweij zegt dat hij wel snapt wat Driessen zegt maar vraagt zich ook af: "Hoe vaak gaat een club als Atletico zich nou melden voor een speler in de Eredivisie?" Daar maakt Driessen zich al helemaal geen zorgen over: "Als hij gewoon blijft presteren en ook in Oranje dan komt Atletico gewoon weer, zo niet een mooiere club."

Lees ook