HUURLINGEN | Hendriks kan met Vitesse niet winnen tijdens degradatiekraker

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – VVV Venlo 1-0
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
De supporters van FC Dordrecht moesten lang wachten op een goal. In een wedstrijd waarin FC Dordrecht duidelijk de overhand had, was het Suray die na een uur spelen zorgde voor de 1-0. VVV Venlo kreeg in naam van Roel Janssen in de 74e minuut ook nog rood. Voor Tsoungui was het even wennen, hij begon deze wedstrijd op het middenveld voor de defensie. Hij voerde deze rol prima uit maar pakte wel een gele kaart. Hij won vijf keer de bal terug en gaf vier nauwkeurige dieptepasses. Sebaoui schoot twee keer richting doel waarvan er één op doel ging. Als aanvaller won hij zelfs acht keer de bal terug. Osundina mocht nog vijf minuten meedoen. ’t Zand zat niet bij de wedstrijdselectie door een schorsing.

Helmond Sport – BV De Graafschap 3-1
Thijs Jansen
In Helmond konden de Superboeren niet tegen de kracht van Helmond Sport op. Hoewel de Graafschap nog wel op voorsprong kwam stond het alweer 2-1 bij de rust. In de 95e minuut besliste Kaars de wedstrijd door de 3-1 binnen te schieten. Helaas voor Jansen ging hij bij de 2-1 in de fout waar de goal uit kwam. Naast de drie tegendoelpunten redde hij nog op vier schoten.

Sparta Rotterdam – Excelsior Rotterdam 4-2
Mimeirhel Benita
Excelsior Rotterdam moest in de Rotterdamse derby buigen voor Sparta Rotterdam. Hoewel Excelsior na een kwartier met 0-2 voorstond door goals van Pierie en Duijvestijn zorgden Verschueren en Lauritsen voor een gelijke ruststand. In de 75e minuut en de 96e minuut waren Lauritsen en Brym goed voor de 3-2 en 4-2. Benita mocht drie minuten meedoen.

sc Heerenveen – Go Ahead Eagles 0-2
Patrik Wålemark
Na een spectaculaire overwinning op Ajax vorige week moesten de Friezen dit keer de punten aan de bezoekers uit Deventer meegeven. Lang stond het 0-0, tot Breum in de 56e minuut voor de 0-1 tekende. Het bleef tot het laatst spannend, maar Go Ahead Eagles besliste de wedstrijd door een goal van Edvardsen definitief in de 92e minuut: 0-2. Wålemark zat door een blessure niet bij de wedstrijdselectie.

Vitesse – FC Volendam 1-1
Ramon Hendriks
Een heuse degradatiekraker in de Eredivisie, beide clubs staan onderaan met twaalf punten. Vitesse hoopte eindelijk weer eens drie punten te pakken en de laatste plek door te gven aan de Volendammers. De bezoekers kwamen in de derde minuut al vroeg op voorsprong maar de thuisploeg knokte zich terug en scoorde drie minuten later alweer de 1-1. Waar neutrale voetballiefhebbers hoopte op een degradatiespektakel, bleef het bij 1-1, ondanks de dertig schoten en het 73% balbezit van Vitesse. Hendriks was verdedigend sterk door zes keer de bal terug te winnen en zes keer uit te verdedigen. Hij had een passnauwkeurigheid van 92%. Zeven van zijn negen duels werden gewonnen.

GD Estoril-Praia – Gil Vicente FC 1-3
Tidjany Touré
De eerste helft was doelpuntloos, de tweede helft het tegenovergestelde. Na rust was het Marques die Gil Vicente FC op een 1-0 achterstand zetten. Dertien minuten later scoorde Pereira de gelijkmaker. Tien minuten daarna was het Correia die het team van Touré naar een 1-2 voorsprong schoot. De definitieve beslissing viel door Alipour in de 96e minuut: 1-3. Touré kreeg na lange tijd weer eens een kans in de basis als rechterspits in een 4-4-2 systeem. Hij creëerde één kans en schoot twee keer op doel. Na 75 minuten werd hij -met een gele kaart op zak- gewisseld.

Atalanta Bergamo – US Sassuolo 3-0
Marcus Holmgren Pedersen
Met een ‘jantje’ verloren tegen Atalanta Bergamo. US Sassuolo kwam er ook niet aan te pas. Pasalic zorgde in de 22e minuut voor een 1-0 voorsprong en Koopmeiners en Bakker breidde die voorsprong uit naar 2 en 3-0. Pedersen speelde een matige wedstrijd. Hij won maar één duel en had niet veel positieve defensieve statistieken.

CA Boca Juniors – CA Central Córdoba 2-0
Ezequiel Bullaude
Na het 0-0 gelijke spel tegen Defensa y Justicia was het lekker dat de Argentijnen weer wonnen. Merentiel en Zenon waren goed voor de doelpunten. Bullaude begon in de basis als aanvallende middenvelder. Hij kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. Hij creëerde één kans, maakte drie geslaagde tackles en won vier van zijn negen duels.

CA Lanús – CA Boca Juniors 2-1
Jammer genoeg kon CA Boca Juniors de winst niet herhalen tegen CA Lánus. In de veertiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong en in de 76e minuut beslisten ze de wedstrijd. In de 95e minuut werd nog wel de aansluitingstreffer gemaakt maar deze kwam veel te laat. Bullaude begon niet in de basis maar mocht in de 58e minuut invallen. Ook nu pakte hij een gele kaart. Hij had een passnauwkeurigheid van 87% en Hij won één duel van de vier.

SK Sturm Graz – Rapid Wien SK 1-1
Neraysho Kasanwirjo
In een lastige uitwedstrijd tegen SK Sturm Graz heeft het team van Neraysho Kasanwirjo toch een punt weten te behalen. De thuisploeg kwam in de zesde minuut op voorsprong maar vlak voor rust scoorde Lang de gelijkmaker. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Kasanwirjo schoot als verdediger twee keer waarvan er één op doel gericht was. Hij gaf vier nauwkeurige dieptepasses. De verdediger won vier keer de bal terug, onderschepte drie keer een aanval en verdedigde acht keer de bal uit.