Slot: 'Nu moet hij dat ook laten zien in een wedstrijd waar het tempo hoger ligt'

Slot: 'Nu moet hij dat ook laten zien in een wedstrijd waar het tempo hoger ligt'

14 reacties 14
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord zette vanmiddag een grote stap richting plek twee na een 1-0 overwinning op RKC Waalwijk. Door het puntverlies van FC Twente staat Feyenoord nu acht punten voor op plek drie. Een reden voor Arne Slot om extra blij te zijn met deze moeizame overwinning.

Slot is tevreden met de overwinning. "Ik ben tevreden met de drie punten en dat FC Twente die laat liggen. Je zag dat RKC niet kwam om punten te geven maar echt mee wilde doen. In de eerste 25 minuten was er één Man of the Match en dat was Vaessen, dat hij eruit ging waren we wel blij mee. Alhoewel het vervelend is dat de keeper die erin kwam ook in de tweede helft 'ik weet niet hoe veel'- ballen eruit haalde", zegt Slot in gesprek met ESPN.

Slot zag dat Ivanušec steeds beter wordt. "Je ziet dat hij fitter wordt. In een wedstrijd zoals vandaag met dit tempo speelt hij op de juiste manier, ook zonder bal. Daarnaast was hij dreigend en gevaarlijk, nu moet hij dat ook laten zien in een wedstrijd waar het tempo hoger ligt. Hij heeft een goed gevoel voor combinatie en de vrije man te zien lopen. Hij heeft goed gespeeld vandaag."

Man in vorm Wieffer

Slot verklaart waarom Wieffer (ook vandaag) erg belangrijk is voor Feyenoord. "Op de momenten dat wij hem nodig hebben staat hij klaar voor ons. Hij is goed om op het juiste tempo te spelen. Hij is één van de redenen waarom we vaak geen counters weggeven, zijn loopvermogen en snelheid voorkomt veel counters."

Lees ook