DE TEGENSTANDER | De Michiel Kramer Derby

DE TEGENSTANDER | De Michiel Kramer Derby

12 reacties 12
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Na het teleurstellende gelijkspel tegen AS Roma in de Europa League, richt Feyenoord zich nu op de Eredivisie, waar het thuis tegen RKC Waalwijk speelt om 16:45. Deze wedstrijd, onder leiding:an scheidsrechter Martin van den Kerkhof, markeert de vierde thuiswedstrijd van Feyenoord in slechts twee weken tijd. Een moment om weer op het winnende pad te komen in de nationale competitie.

De balans tegen RKC

De historie tussen Feyenoord en RKC Waalwijk spreekt in het voordeel van de Rotterdammers, met 33 overwinningen uit 58 ontmoetingen. De statistieken onthullen een thuisvoordeel voor Feyenoord, dat gemiddeld 2,4 punten per duel pakt tegen RKC in eigen huis, tegenover 1,6 punten in Waalwijk. Gedenkwaardige momenten zijn onder meer de grootste thuisoverwinning van 5-0 in de seizoenen 1996-1997 en 1989-1990, en de grootste uitoverwinning van 1-6 in 1988-1989. Echter, Feyenoord heeft ook teleurstellingen gekend, zoals de 1-2 thuisnederlaag in het seizoen 1999-2000.

Actueel
RKC Waalwijk, momenteel onder leiding van Henk Fraser, bevindt zich in een uitdagende situatie op de zestiende plaats, hoewel het zes punten los staat van de degradatiezone. De club, die bekendstaat als een herstellingsoord voor spelers "met een krasje", kampt met consistentieproblemen en onderpresteert volgens de verwachte doelpunten en punten. Deze seizoenen lijken stroever te verlopen dan de voorgaande, waarin de club zich opmerkelijk wist te handhaven. Hun grootste uitdaging dit seizoen is het scoren van doelpunten, met slechts 20 treffers, waarvan spits Michiel Kramer er zes voor zijn rekening nam.

De sterspelers van RKC zijn Michiel Kramer (6 goals) en middenvelder Yassin Oukili (5 goals), samen met linksback Meijers die de meeste assists leverde, zullen cruciaal zijn voor de Waalwijkers om positieve resultaten te behalen. Hun bijdragen zijn des te belangrijker gezien de aanhoudende strijd voor handhaving en het streven naar een stabieler seizoen in de Eredivisie. Voor Feyenoord biedt de ontmoeting met RKC Waalwijk een uitgelezen kans om terug te keren naar de vorm die hen in eerdere stadia van de competitie succes bracht. Met de historische statistieken in hun voordeel en de kennis van de huidige uitdagingen waar RKC mee kampt, zullen de Rotterdammers gebrand zijn op een overwinning om hun positie in de top van de Eredivisie te verstevigen.

Vermoedelijke opstelling RKC

Vaessen; Lelieveld, Adewoye, Van den Buijs, Meijers; Oukili, Felida, Niemeijer; Cleonise, Kramer, Lokesa.

Lees ook