Huurspeler FC Dordrecht geniet: 'Maar hoe het nu gaat voelt voor mij soms als op een roze wolk'

Huurspeler FC Dordrecht geniet: 'Maar hoe het nu gaat voelt voor mij soms als op een roze wolk'

6 reacties 6
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

De samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht geven jonge spelers van de Rotterdammers de kans om zich op Keuken Kampioen Divisie-niveau zich te ontwikkelen. Antef Tsoungui is een van hen en kwam afgelopen zomer transfervrij van Brighton & Hove Albion FC naar Feyenoord om vervolgens direct verhuurd te worden aan FC Dordrecht. Dat traject blijkt een goede zet, aangezien Tsoungui afgelopen week zijn contract bij Feyenoord verlengde tot en met de zomer van 2026.

De contractverlenging van de Belgische centrale verdediger geeft aan dat Feyenoord tevreden is over zijn ontwikkeling. "Voor mij werkt dit project fantastisch en ik ben zo blij met dit seizoen bij FC Dordrecht, waar we stap voor stap de play-offs naderen want voor minder doen we het niet", vertelt Tsoungui in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Tsoungui zelf weet nog niet wat zijn plannen zijn na dit seizoen aangezien alles in het voetbal mogelijk is. Wel is het doorontwikkelen voor hem een belangrijk punt. "Maar hoe het nu gaat voelt voor mij soms als op een roze wolk". 

Multifunctioneel

In de met 1-0 gewonnen wedstrijd van FC Dordrecht op directe concurrent VVV-Venlo speelde Tsoungui niet in de verdediging, maar op het middenveld. FC Dordrecht-trainer Michele Santoni zag dat de Belg dat goed invulde en wist van tevoren al dat hij het goed kon. "Feyenoord vindt deze move ook interessant', benadrukte de trainer. 

FC Dordrecht bezet momenteel de vierde positie in de Keuken Kampioen Divisie en strijdt dus voor promotie naar de Eredivisie. Naast Antef Tsoungui worden ook Shiloh 't Zand, Korede Osundina en Ilias Sebaoui gehuurd van Feyenoord.

Lees ook