'Hij gaat sowieso richting een basisplaats volgend jaar'

'Hij gaat sowieso richting een basisplaats volgend jaar'

19 reacties 19
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gisteren in een opstelling die niet vaak voorgekomen is. De Rotterdammers misten Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow, Gernot Trauner, Quinten Timber en Santiago Gimenez in de basis, maar toch bleven de Rotterdammers, mede door hulp van de Kuip, goed overeind. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Sjoerd Mossou terug op de wedstrijd.

Mossou zat zelf in De Kuip en omschrijft de sfeer. "De sfeer in de Kuip was geweldig, maar daar was de wedstrijd ook na. Het was een fantastische wedstrijd", aldus Mossou, die gezien de vele blessure gevallen vooraf best benieuwd was hoe de ploeg zich zou houden. De grote lijst afwezigen zou een breekpunt kunnen zijn. "Al moet ik zeggen dat de spelers die het moesten doen het ook zeker deden over het algemeen."

Toch viel er volgens Mossou een speler echt door de mand. "Van de spelers die er normaal niet staan viel Ueda tegen die overige deden het uitstekend. De Kuip helpt daarbij. Het was af en toe indrukwekkend wat een jongen als Thomas Beelen op basis van kwaliteit liet zien", aldus Mossou. Klopt Beelen op de deur voor een basisplaats? "Hij gaat sowieso richting een basisplaats volgend jaar", denkt Mossou. 

Beelen

Mossou vergelijkt Beelen met Josip Sutalo van Ajax. "Dan is het wel top dat je zo’n jongen in huis hebt, drie miljoen is dan een koopje . Leg dat eens naast Sutalo van Ajax wat heeft die gekost 20-21 miljoen. Dan is Beelen een betere deal geweest. Het was wel heel erg knap dat hij in duel met Lukaku gewoon fier overheid bleef. Het blijft dan gewoon heel rustig aan de bal, zonder bal, met veel ruimte in de rug, hij is snel dat wordt wel een goede speler. Hij is wel een speler die past in het spel dat Slot wil spelen." 

Mossou wil echter niet te snel de loftrompet steken. "Maar constant ophemelen dat moeten we ook niet doen, dat is wat er vaak gebeurd bij jongens van Ajax die een paar keer goed gespeeld hebben. Het is wel een jongen die aangezien hij vorig jaar nog in de eerste divisie speelde wel opvalt, dan is het heel knap dat hij nu op dit niveau overeind blijft."

Lees ook