Feyenoord kan veel verwachten: 'Die klasse heeft hij'

Feyenoord kan veel verwachten: 'Die klasse heeft hij'

11 reacties 11
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft met Thomas Beelen een centrale verdediger die hard op de deur klopt van het eerste elftal. De verdediger die afgelopen zomer over kwam van PEC Zwolle maakt indruk op Arne Slot en zijn assistenten. Waar eerder Geertruida bij afwezigheid van Trauner naar het centrum werd gehaald, lijkt de 22-jarige verdediger nu de eerste optie.

Slot weet wat hij kan verwachten en Beelen zijn onderliggende data wijzen op een groei van de speler. Ook voormalig trainer Dick Schreuder verwacht dat het een kwestie van tijd is dat Beelen basisspeler is bij Feyenoord. ‘Ik vind nog dat het lang duurt’, zegt Schreuder in gesprek met Voetbal International.

Toch weet Schreuder wel dat Feyenoord niet hetzelfde is als een stap naar de middenmoot. Feyenoord is een topclub en een speler als Trauner speel je niet zomaar uit de basis. Toch denkt Schreuder dat Beelen nog gaat verrassen. "Ik denk dat de supporters van Feyenoord straks niet weten wat ze zien als hij à la Frank Rijkaard in dribbelt. Die klasse heeft hij."

Bijna amateur

Thomas Beelen is een voorbeeld van een speler waar het zomaar de andere kant op kon vallen. Beelen was voor de komst van Schreuder naar PEC Zwolle bijna terug gegaan naar de amateurs. Tot dat een assistent Schreuder tipte over Beelen en hij mocht meetrainen. Daar verraste hij iedereen en het weekend erna maakte hij zijn debuut voor PEC Zwolle. Vorig seizoen was hij in de Keuken Kampioen Divisie onbetwist basisspeler. 

Lees ook