'Arne Slot zoekt in februari nog steeds bij Feyenoord'

'Arne Slot zoekt in februari nog steeds bij Feyenoord'

16 reacties 16
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord overtuigde gisteren niet tegen een ultraverdedigend Sparta. De Kuipbewoners waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar zoals vaker duurde het lang voor de opening in de defensie van de tegenstander gevonden werd. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad waren ze vooral niet te spreken over de spelopvatting van Sparta. 

Maarten Wijffels vroeg zich af hoe Sparta verwacht dat ze punten gingen halen, vandaar dat bijvoorbeeld ook Ayase Ueda zich niet kon onderscheiden. "Sparta kwam niet met een verdedigende instelling, maar die gingen met z’n allen in de doelmond staan wat het niet makkelijk maakt voor een spits." 

Overwinning

Feyenoord werd het vooral moeilijk gemaakt, omdat dat Sparta met geen enkele intentie kwam om te voetballen. "Wel echt een  moeilijke wedstrijd, uiteindelijk hebben ze nog makkelijk gewonnen", aldus Wijffels, die Sparta geen enkele keer gevaarlijk zag worden in De Kuip en betwijfelt of dit nou een goede manier van een wedstrijd aanvangen is. Feyenoord krijgt wel de complimenten. "Uiteindelijk hebben ze het nog heel vakkundig gedaan. De overwinning kwam nooit in gevaar."

Verdedigers

Wijffels mist tegenwoordig wel iets bij verdedigers. "Er zijn maar weinig afstandsschoten die erin gaan. Nu deed Beelen dat wel, dus die kan je niet zoveel kwalijk nemen", zegt Wijffels, die snakt naar een type speler als Koeman. "Zo'n wedstrijd zit je te wachten op, dat Ronald Koeman binnenkomt en zo’n bal van afstand binnen pegelt. Dat mis je dan, hè."

Een verdediger van Feyenoord die dat wel zou kunnen is Dávid Hancko. "Hancko kan dat natuurlijk wel", zegt Wijffels. "Maar die laten ze natuurlijk niet vrij oplopen." Sowieso is Wijffels een groot fan van de verdediger, ook hoe hij zijn penalty binnenschoot. "Beste Feyenoorder al sinds hij in Nederland speelt."

Buitenspelers

Feyenoord loopt al het hele seizoen te schuiven met buitenspelers, maar het lijkt erop dat dit geldt voor alle clubs in Nederland. "Het is het seizoen van de buitenspelers die het wel of niet laten zien. Bij PSV was dat in de positieve zin. Arne Slot zoekt in februari nog steeds bij Feyenoord. Die heeft zelfs Nieuwkoop daar neergezet. AZ gooit het in een tombola en wisselt steeds. Ajax was weer machteloos op de vleugels dit weekend tegen Heerenveen."

Lees ook