'Alleszeggend dat Geertruida na Gimenez de topscorer is'

'Alleszeggend dat Geertruida na Gimenez de topscorer is'

27 reacties 27
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Na de 'zakelijke' overwinning op Sparta Rotterdam staat deze donderdag alweer de wedstrijd tegen AS Roma op het programma. De heren van NOS Studio Voetbal verwachten geen makkelijke wedstrijd voor Feyenoord, misschien wel juist vanwege het vertrek van Mourinho. "Dat gaat een lastige wedstrijd worden met een andere manier van spelen. Nieuwe trainer, meer op de aanval", merkt Frouws op.

Over AS Roma wordt er gezegd: "Ze hebben gewoon een heel goed team." Over Feyenoord is Afellay minder positief, net als Theo Janssen, laatstgenoemde zegt: "Als je Feyenoord ziet, ook vandaag weer. Dat is niet best en ze missen creativiteit waarvoor ze te afhankelijk zijn voor de buitenspelers en Stengs die ook niet thuis gaf. Dan zie je dat je spelers als Timber mist."

De creatieve linkspoot ziet dat Feyenoord het hele seizoen al worstelt met een terugkerend element en dat ligt op de flanken, dat wordt beaamd door Ibrahim Afellay: "Het probleem ligt op de flanken waar het hele seizoen al het probleem ligt. Je hebt dan buitenspelers nodig die juist niet alleen maar naar binnen gaan maar ook buitenom gaan en zo ruimte creëren. Ivanusec had een goede invalbeurt met na maanden weer een assist. Het is wel alleszeggend dat Geertruida na Gimenez de topscorer is van Feyenoord. (Doelend op het gebrek aan productie op de flanken)"

Volgens Bart Frouws zijn de vleugels wel de sleutel tot de overwinning tegen AS Roma. "Sinds het vertrek tegen Mourinho spelen ze met vier verdedigers in plaats van vijf. Je ziet dat er echt opmerkelijk meer ruimte op die flanken ligt, daar moet Feyenoord van profiteren. Bij de camera van de NOS is Arne Slot wat positiever dan bij ESPN, als hem gevraagd wordt naar de aanwezigheid van Gimenez tegen AS Roma: "Daar heb ik goede hoop op."

De vervanger van Santiago Gimenez, Ayase Ueda speelde een draak van een wedstrijd daar waren alle tafelgenoten het wel over eens. "Hij was heel matig, hij was in geen enkele combinatie betrokken en als die aangespeeld werd, was het balverlies. Onzichtbaar eigenlijk dus in die zin is het heel belangrijk als Gimenez er weer is." 

Lees ook