Feyenoord wint na moeizame eerste helft uiteindelijk gemakkelijk

63 reacties 63

In de 21e speelronde van de Eredivisie speelde Feyenoord een moeizame wedstrijd tegen Sparta.

In de Rotterdamse derby speelde Feyenoord een lastige eerste helft waarin de bezoekers uit Spangen zich voorgenomen hadden om absoluut niet te gaan voetballen. Ondanks de handbalverdediging van Sparta wist Feyenoord in de eerste helft nog enkele speldenprikjes uit te delen met schotpogingen van Stengs en Beelen. Ook Igor Paixão liet van zich horen met enkele mooie acties.

De Braziliaan leek in de eerste helft nog te geblesseerd om verder te gaan, maar hoefde toch niet gewisseld te worden. Even later werd ook Ramiz Zerrouki behandeld voor een tik tegen zijn hoofd. De acties waren tekenend voor de intensiteit waarmee de Spartanen leken te willen verdedigen. Met 0-0 gingen de ploegen rusten, waarbij aangetekend kan worden dat Feyenoord nog geen enkele wedstrijd dit seizoen wist te winnen waarbij het bij rust op de 0-0 stand stond.

Het begin van de tweede helft leek de wedstrijd al direct in het voordeel van Feyenoord uit te vallen na een goede voorzet van Yankubah Minteh, de kopbal van Igor Paixão ging echter langs de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk kreeg Feyenoord een penalty nadat Django Warmerdam Yankubah Minteh op een kansloze positie onderuit had geschoffeld. Hancko, bij Sparta Praag al vaste penaltynemer maakte oog in oog met Nick Olij geen fout en scoorde de openingstreffer.

Na een uur spelen mochten Luka Ivanusec en Antoni Milambo hun opwachting opmaken. De Kroaat zag in zijn ooghoek Geertruida vertrekken en legde de bal op wonderschone wijze klaar voor de rechtsback van Feyenoord. Met de 2-0 leek het heilige vuur bij Sparta wel gedoofd. Na 70 minuten mochten ook Jahanbakhsh, Nieuwkoop en uiteindelijk Lingr nog invallen. Mats Wieffer dacht in de 80e minuut nog te scoren maar zijn goal werd afgekeurd.