Kieft: 'Dat is het leven van een spits'

Kieft: 'Dat is het leven van een spits'

10 reacties 10
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

De Telegraaf-columnist en tevens oud-speler van Ajax en PSV, Wim Kieft, schrijft in zijn Telegraaf-column over de huidige vormcrisis bij Feyenoord-spits Santiago Giménez.

Volgens Kieft weet iedere spits op het hoogste niveau wat Giménez op dit moment meemaakt bij Feyenoord. 'Omdat iedere spits daarmee te maken krijgt', schijft Kieft. 'Dat is het leven van een spits'.

Verder schrijft Kieft dat de druk bij een spits sowieso hoger ligt, omdat deze wordt afgerekend op doelpunten, evenals een keeper, die weer wordt afgerekend op tegendoelpunten. Iedere fout wordt bij deze twee posities onder een vergrootglas gelegd. 

Het advies dat de TV-analyst geeft aan de spits van Feyenoord is om door te gaan met waar hij mee bezig is en zich niets te laten aantrekken van wat anderen over hem zeggen en schrijven. 'Gewoon je taken uitvoeren en dan komt het moment van scoren vanzelf', aldus Kieft.

Tenslotte geeft de columnist een groot compliment aan trainer Arne Slot, voor de manier waarop hij met Giménez is omgegaan na de Eredivisie-wedstrijd in Alkmaar, toen de Mexicaan zo goed als alles verkeerd deed en iedereen om zich leek te irriteren. Met als resultaat? Het harde werken in het bekerduel tegen AZ, waarin Giménez wederom niet wist te scoren, maar wel keihard werkte, voor het hele team. Kieft verwacht dan ook dat Slot zijn topscorer tegen Sparta Rotterdam 'gewoon' in de basisopstelling zal laten starten.

Lees ook