Van der Laan: 'Ik vond het bijna shockerend hoe traag hij over het veld bewoog'

Van der Laan: 'Ik vond het bijna shockerend hoe traag hij over het veld bewoog'

8 reacties 8
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt zondag de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. Voor trainer Arne Slot zal het puzzelen worden wie hij gaat opstellen aangezien er een aantal basisspelers niet kunnen starten vanwege blessures.

De Rotterdammers missen Justin Bijlow, Gernot Trauner en Quinten Timber. Een mogelijke vervanger van Timber zou Ramiz Zerrouki zijn. 'Ik vind dat hij niet een hele goede beurt heeft gemaakt in de laatste wedstrijd dat hij startte', zegt Harry van der Laan bij FC Rijnmond van Rijnmond. 'Ik vond het bijna shockerend hoe traag hij over het veld bewoog', doelt hij op de competitiewedstrijd tegen AZ, waarin Zerrouki ook in de basis begon. 'Het lijkt wel of hij langzamer geworden is. Hij werd een aantal keren voorbij gelopen door diepgaande middenvelders. Ik heb een paar dingen gezien bij hem. Ik was in het begin juist ontzettend enthousiast over deze spelers. Het is toch ingewikkeld. Wieffer is een vastere keus voor iedere coach. Voor hem is er eigenlijk geen plaats, hoe je het ook went of keert.'

Trauner kan ook niet spelen. De verdediger liep afgelopen woensdag een hamstringblessure op. Eerder gaf Slot al aan dat Trauner mogelijk niet elke wedstrijd kan spelen omdat het te veel is. 'Hij heeft afgelopen zondag gespeeld, nu speelde hij', aldus Joop Hiele. 'Dat zou dus een teken kunnen zijn dat het gene wat ze verteld hebben dat het ook klopt.' Van der Laan haakt daar op in. 'Wat ik wel een beetje bij hem vindt. Hij heeft eigenlijk nooit meer het niveau aangetikt van vorig seizoen. Na die blessure, een lange blessure heeft hij gehad. Volgens mij heeft hij zo'n beetje heel de voorbereiding gemist. Dat is heel slecht voor een speler, de voorbereiding missen, vooral als je weer wat ouder bent. Hij speelt geen onvoldoendes maar vorig jaar speelde hij heel vaak achtes en negens, nu komt hij meestal in zesjes en zeventjes terecht.' Hiele vindt Trauner nog steeds een goede verdediger. 'Ik zie hem zelden of nooit echt in de problemen komen', aldus de oud-doelman.

Lees ook