UPDATE | 'Test met blauwe kaart in het voetbal alleen op lagere niveau's als het aan FIFA ligt'

UPDATE | 'Test met blauwe kaart in het voetbal alleen op lagere niveau's als het aan FIFA ligt'

61 reacties 61
Foto: FR-Fans.nl

Volgens The Telegraph wordt er een blauwe kaart ingevoerd. Een scheidsrechter kan dan een speler voor tien minuten van het veld sturen als ze commentaar zouden hebben op de beslissing van de scheidsrechter en daarop cynisch reageren.

In de Eredivisie zullen deze kaarten op korte termijn nog niet zichtbaar zijn, meldt Voetbalprimeur.nl. Vrijdag zal de IFAB, de International Football Association Board, naar buiten komen met deze nieuwe regelgeving. Er zal eerst getest worden. Dit zal waarschijnlijk niet op het hoogste niveau gedaan worden.

Momenteel kan een scheidsrechter geel en rood geven, waardoor een speler niet tijdelijk van het veld gestuurd kan worden. Beleidsbepalers in het voetbal zouden met een blauwe kaart een stokje willen steken voor de kritiek die scheidsrechters in het veld krijgen.

UPDATE 08-02-2024 23:57

De FIFA heeft op X laten weten dat de berichten over de test voor blauwe kaarten op topniveau onjuist zijn. De tests, mochten die al worden ingevoerd, worden als het aan de FIFA ligt beperkt op lagere niveau's en alleen als het verantwoord kan.

Lees meer over
Lees ook