'Hij is gewoon de reïncarnatie van Mike Obiku natuurlijk'

'Hij is gewoon de reïncarnatie van Mike Obiku natuurlijk'

23 reacties 23
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

In de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International bespreken Martijn Krabbendam en Michel van Egmond de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord en wordt vooral Yankuba Minteh uitgelicht en met cultheld Mike Obiku vergeleken.

Mats Wieffer staat hoog in het lijstje van favoriete Feyenoord-selectiespelers van Van Egmond. Hij kan alleen niet tippen aan de absolute nummer één: Yankuba Minteh. Van Egmond vindt hem een echte jaren '90 speler die zich niet aan het tactische plan houdt, maar gewoon voetbalt. 'Minteh die de hele wedstrijd op de verkeerde plaats staat, maar weet hij veel', begint Van Egmond. Hij vervolgt: 'Dat is toch heerlijk. Zo'n man die het hele plan door elkaar haalt. Hij is gewoon de reïncarnatie van Mike Obiku natuurlijk.'

'Het is toch een wonderbaarlijk mannetje, die uit het niets blijkt te kunnen voetballen.' Krabbendam haakt aan op die uitspraak: 'Die de meest krankzinnige dingen afwisselt met iets waarvan je denkt: 'Hoe kan het?'.' Hij is volgens de mannen onberekenbaar voor zowel de tegenstander als de eigen ploeg. 'Je kan er niet echt op bouwen.' Hij kan uit het niets scoren, maar soms doet hij ook rare dingen. De slotzin gaat over de wedstrijd tegen AZ van afgelopen zondag: 'Het was wel één van de meest zwakke wedstrijden onder leiding van Slot in Alkmaar', aldus Krabbendam.

Minteh wordt dit seizoen gehuurd door Feyenoord van Newcastle United FC. De Engelsen namen hem afgelopen zomer over van het Deense Odense Boldklub. Acht miljoen euro werd gemoeid met de transfer van de toen nog 18-jarige buitenspeler. Inmiddels staat de viervoudig international van Gambia op twintig wedstrijden in Feyenoord 1, vier doelpunten en twee assists.

Lees ook