Slot: 'Eerlijk gezegd ben ik daar ongelofelijk blij mee'

Slot: 'Eerlijk gezegd ben ik daar ongelofelijk blij mee'

23 reacties 23
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Arne Slot zag Feyenoord zondag winnen van AZ. Uiteindelijk tellen de drie punten, maar het spel was niet best. Door de overwinning is het gat met de ploeg uit Alkmaar nu elf punten.

Na afloop reageerde de trainer van de Rotterdammers op de wedstrijd van zondagmiddag. 'Als een wedstrijd zo gaat, zoals hij vandaag gaat, moet je andere dingen belangrijk maken', zegt Slot na afloop tegen ESPN. 'Dan gaat het er om dat je dan overeind blijft in verdedigende zin. Op een kleine fase in de eerste helft na, is dat denk ik uitstekend gelukt. Want de tweede helft hebben wel veel op onze helft gespeeld, maar op een paar buitenspel momenten na waar de grensrechter dan later voor vlagt, denk ik niet dat er heel veel dreigende situaties of kansen geweest zijn. Eerlijk gezegd ben ik daar ongelofelijk blij mee. Omdat wij altijd onze wedstrijden moeten winnen vanuit de ene aanval die nog mooier is dan de andere. Dat wij ook een keer zo kunnen winnen, uit een standaard situatie. Dat geeft mij ongelofelijk veel voldoening.' Slot refereert nog aan de wedstrijd van vorige week tegen FC Twente, toen Feyenoord kans op kans kreeg, maar niet wist te scoren.

Santiago Gimenez wist vandaag opnieuw niet te scoren. De aanvaller speelde geen goede wedstrijd.  Santiago heeft vandaag niet een elftal om hem heen gehad die in staat was om veel kansen voor hem te creëren. Dat is voor een spits over het algemeen niet zo prettig, en ook voor Santiago niet, waardoor hij amper in het spel is voorgekomen.' Gimenez werd in de tweede helft gewisseld. Hij liet daarna duidelijk zien dat hij baalt van zijn spel. Volgens Slot is het niet nodig om dat op die manier te laten zien, en refereert aan Mats Wieffer die dat aan het begin van het seizoen ook deed.

Lees meer over
Lees ook