Interlandperiode | Ook het Iran van Jahanbakhsh wint, waardoor hij in kwartfinale speel tegen het Japan van Ueda

17 reacties 17
Bron: FR-Fans.nl

Feyenoord zag deze interlandperiode de spelers die meededen aan de Afrika cup op tijd weer naar Rotterdam komen. Voor de deelnemers aan de AFC Asian Cup geldt dat niet. Ayase Ueda neemt het met Japan vandaag in de achtste finales op tegen Bahrein. Alireza Jahanbakhsh neemt het met Iran in de achtste finales op tegen Syrië.

12:30 Bahrein - Japan 1-3

Japan is in de wedstrijd tegen Bahrein de favoriet. De Japanners gelden deze Asian cup sowieso als een van de favorieten voor de eindzege, ondanks een moeilijke start van het toernooi. Japan won in het kwalificatietoernooi voor de Asian cup tweemaal van Bahrein, zij het wel twee keer met een minimaal verschil.

Ayase Ueda begon vandaag in de basis in de belangrijke wedstrijd tegen Bahrein. Japan was uiteindelijk met 1-3 te sterk. De Feyenoorder maakte het derde doelpunt voor de Japanners. Ueda werd uiteindelijk in de 80e minuut vervangen door Takuma Asano.

Ritsu Doan opende de score voor Japan. In de tweede helft was het Takefusa Kubo die zorgde voor de 0-2. Zion Suzuki maakte in de 64e minuut een eigen doelpunt waardoor het 1-2 werd. Ueda zorgde voor de 1-3, wat uiteindelijk de eindstand was.

17:00 Iran - Syrië 1-1 (5-3 na strafschoppen)

Later vandaag nemen Iran en Syrië het in de achtste finales tegen elkaar op. Iran, waar Alireza Jahanbakhsh vrijwel alles speelt, geldt als favoriet voor de wedstrijd. Iran won in het kwalificatietoernooi voor de Asian cup tweemaal van Syrië.

Jahanbakhsh begon vandaag in de basis in de wedstrijd tegen Syrië. Uiteindelijk eindigde het duel in 1-1, waardoor strafschoppen voor een winnaar moest zorgen. In de 74e minuut werd Jahanbakhsh gewisseld voor Ali Gholizadeh.

Iran kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Mehdi Taremi. In de tweede helft maakte Omar Khribin gelijk namens Syrië. In de strafschoppenserie werd het uiteindelijk 5-3 voor Iran.

Onderling duel

In de kwartfinale van de AFC Asian Cup speelt het Iran van Alireza Jahanbakhsh de wedstrijd tegen het Japan van Ayase Ueda. Deze wedstrijd zal op zaterdag 3 februari om 12:30 uur Nederlandse tijd gespeeld worden.