Analyse: Waarom Feyenoord vleugellam is

Analyse: Waarom Feyenoord vleugellam is

38 reacties 38
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt dit seizoen vooral een probleem te hebben op de vleugels. De Rotterdammers voetballen prima, komen vaak genoeg in de voorhoede, maar de vleugelspelers lijken het af te laten weten. In Voetbal International analyseert Pieter de Zwart het probleem op de vleugels.

Bij Feyenoord lijkt er vooral een probleem met succesvolle dribbels. Tegen FC Twente was notabene Dávid Hancko de spelers met de meeste succesvolle dribbels, namelijk drie. Javairo Dilrosun speelde een helft en kon van zijn zeven voorzetten er slechts een bij een medespeler krijgen. Ook Igor Paixão was ook ongelukkig al bereidde hij nog wel wat kansen voor. De ingevallen Yankuba Minteh was vooral ongelukkig en Luka Ivanušec mocht helemaal niet invallen. 

Slot worstelt al langer met de vleugels. Dit seizoen is Alireza Jahanbakhsh de speler met de meest succesvolle dribbels in een volledige wedstrijd in de Eredivisie, 63% van zijn dribbels waren succesvol. De veel bekritiseerde Kroaat staat tweede met 59% succesvolle dribbels. Onderaan staat Dilrosun met slechts 30% succesvolle dribbels.

Lees ook