'Die zal niet lang meer op de Nederlandse velden lopen'

'Die zal niet lang meer op de Nederlandse velden lopen'

6 reacties 6
Foto: Pro Shots

Feyenoord versloeg als eerste Nederlandse ploeg dit seizoen PSV. De ploeg van Peter Bosz was de mindere partij in de Kuip en zag uiteindelijk Quinten Timber het verschil maken. Na afloop ging het te weinig over de tactisch keuzes van Bosz en te veel over het penaltymoment volgens Danny Koevermans bij Veronica Offside.

Uitblinker Timber

In het voetbalpraatprogramma uitgezonden op Veronica wordt de wedstrijd tegen PSV en die tegen FC Twente besproken. Quinten Timber was daarbij een opvallende speler volgens Wesley Sneijder: "Waar je ziet dat anderen in een mindere fase zitten is hij de man die opstaat. Deze goal(1-0 tegen PSV) maakt hij ook fantastisch af."

Sneijder voorspelt de middenvelder een grote toekomst en denkt dat hij wel eens de grote transferklapper kan worden: "Timber is zich echt aan het ontwikkelen. Nu gaat hij ook nog eens scoren en passes geven op de juiste snelheid. We wisten al dat hij een bal kon afpakken. Die zal niet lang meer op de Nederlandse velden lopen."

Te weinig verschilmakers

Volgens Wim Kieft hield het allemaal niet over in de topwedstrijden in Nederland en hij ziet te weinig speciale spelers: "In zulke topwedstrijden zie je toch wel heel erg weinig spelers die het verschil kunnen maken. De meesten lukt dat niet." Volgens de spits van weleer zit Gimenez er even niet lekker in, maar dat is inherent aan het spits zijn: "Soms vliegt elke bal erin die je aanraakt en andere keer dan lukt er niks." Danny Koevermans wordt gevraagd hoe het is om als spits uit vorm te zijn: "Helemaal niet lekker, je hebt even een makkelijke goal nodig. Je hoopt eigenlijk dat je een rebound van een medespeler in een leeg doel kan tikken."

 

Lees ook