Kritiek op opstelling: 'Die heeft het niveau van Feyenoord niet'

Kritiek op opstelling: 'Die heeft het niveau van Feyenoord niet'

6 reacties 6
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde teleurstellend gelijk tegen FC Twente. Na afloop van de wedstrijd ging het veel over een gegeven penalty en over de wedstrijdopvatting van Feyenoord. In de Kick-offpodcast Eredivisie van De Telegraaf bespreken Valentijn Driessen en Mike Verweij de wedstrijd tegen FC Twente.

Gehavend FC Twente

FC Twente miste met Ugalde, Van Wolfswinkel, Steijn en Van Bergen vrijwel alle offensieve slagkracht. Het opstellen van rechtsback Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten en centrale middenvelder Thomas van den Belt als meest offensieve middenspeler komt Slot op kritiek te staan van Valentijn Driessen. De chef voetbal van de Telegraaf heeft het geregeld aan de stok met Slot op de persconferenties: "Als er iemand heel veel zegt dan zit daar ook veel onzin bij", begint Driessen.

Excuses Arne Slot

De journalist confronteerde Slot met de vraag of hij zichzelf iets verwijt in de wedstrijd tegen FC Twente waarin opviel dat er relatief weinig gecreëerd werd. "Het was heel erg slecht en als een trainer dan na afloop vertelt dat hij wel goede aanvallen heeft gezien en dat hij zichzelf weinig kwalijk nam ook in de opstelling. Ja dan denk ik, dat gaat me net te ver. Want het is wel erg makkelijk om je te verschuilen achter Gimenez, want die scoort niet. En dat middenveld daar zet hij Van den Belt, die heeft het niveau van Feyenoord niet en dat mocht hij een uur lang laten zien. Dus ik neem aan dat die voorlopg niet voetbalt. En dan zit Zerrouki op de bank."

Bart Nieuwkoop

De keuze voor Bart Nieuwkoop tegenover Gijs Smal zorgde ook voor vraagtekens: "Tegen Dest snap ik het geweldige vondst, maar tegen Smal en Vlap kom op. En hij bakte er ook helemaal niks van. Dan heb je gewoon buitenspelers nodig. Daar werd allemaal overheen gepraat en als je dan maar blijft praten dan komt niemand tussendoor." Volgens Driessen wordt er wel erg makkelijk weer gewezen naar het ontbreken van kwaliteit bij de flankspelers. De trainer van Feyenoord zou meer moeten kijken hoe hij op andere manieren aan goals komt. 

Lees ook