Driessen: 'Dan wordt er weer geloot met warme balletjes'

Driessen: 'Dan wordt er weer geloot met warme balletjes'

19 reacties 19
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

In Kick-off met Valentijn Driessen, de voetbalpodcast van De Telegraaf, wordt teruggekeken naar de bekerwedstrijd Feyenoord – PSV. Driessen doet dit met Mike Verweij en Pim Sedee. Natuurlijk wordt hét penalty-moment besproken, maar ook het beeld van de rest van de wedstrijd.

De mannen vinden dat de VAR altijd een scheidsrechter naar het scherm moet roepen bij zo’n discutabel moment. Ook zijn de heren kritisch op de aanstelling van VAR Clay Ruperti. Mike Verweij zegt hierover: ‘Je kan dit naar PSV-fans niet verkopen. Dit is toevallig iemand die op 600 meter van De Kuip woont en bij Rijnmond gewerkt heeft. Je moet die schijn vermijden.’ Hij gaat verder: ‘Dit is de kat op het spek binden.’ Driessen gaat op een ander aspect in: ‘Ik heb me meer gestoord aan de reactie van Peter Bosz. Dat moet hij niet doen, het lijkt alsof hij in paniek is.’ Driessen vindt dat de trainer beter een sec analyse had kunnen geven in plaats van zo op de verslaggevers in te gaan tijdens de persconferentie.

Sfeer in De Kuip

Verweij snapt wel dat scheidsrechter Higler het zwaar had: ‘Ik zat voor de tv te kijken en vond de sfeer al fantastisch.’ Driessen sneert: ‘Dit belooft wat voor de rest van het toernooi natuurlijk. De volgende is AZ thuis, dan wordt er weer geloot met warme balletjes en dan de halve finale ook weer in De Kuip.’ Er wordt verder gesproken over de penalty en de mogelijke tweede gele kaart voor Mats Wieffer, Driessen zegt daarover: ‘Dan komt toch dat Kuip-voordeel om de hoek kijken. Met 10 tegen 11 geef ik Feyenoord ook nog een kans daar. En die penalty moet er ook nog in!’ Verweij is het daar mee eens: ‘Bijlow keept een fantastische wedstrijd, misschien had hij die penalty wel gepakt.’

Driessen vindt dat de arbiters nog wel wat te verwijten is, met name bij de buitenspel-situaties: ‘Als het nou zo duidelijk is, gooi die vlag dan direct de lucht in.’ Driessen doelt hierbij op een situatie die duidelijk buitenspel was, waarbij de wedstrijd toch doorging en Bijlow met gevaar voor eigen leven moest uitkomen en zichzelf had kunnen blesseren.

Lees ook