Driessen laat zich uit over opstellen Nieuwkoop tegen PSV

Driessen laat zich uit over opstellen Nieuwkoop tegen PSV

34 reacties 34
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Waar Feyenoord de eerste twee wedstrijden tegen PSV dit seizoen niet wist te winnen, wist Arne Slot gisteren wel een juiste tactische zet te doen. Feyenoord werd na twintig minuten heer en meester en dat resulteerde in een goal. Valentijn Driessen schrijft in zijn column in De Telegraaf over een tactische meesterzet.

Waar Feyenoord en PSV alle wedstrijden gelijkwaardig waren, trokken de Rotterdammers gisteren aan het langste eind en volgens Driessen is dat te danken aan Slot, die rechtsback Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten neerzette om Sergiño Dest te beteugelen. "Een meesterzet, waarmee Feyenoord een belangrijke angel uit het offensieve spel van PSV haalde." 

Dat Nieuwkoop Dest juist tegenhield door constant diep te gaan en hem daarmee aan de ketting te leggen was volgens Driessen een uitstekende zet die geen enkele buitenspeler bij Feyenoord had kunnen volbrengen. "Daarmee voorkwam Feyenoord bekeruitschakeling en een beschamende statistiek van drie nederlagen in vijf maanden tegen PSV in de eigen ’onneembare’ Kuip."

Nieuwkoop van waarde

Voor Nieuwkoop is het fijn dat hij eindelijk van waarde kan zijn. De rechtsback die sinds zijn terugkeer weinig gelukkig is geweest. Enkele overtredingen die niet gepast zijn, veel kleine blessures en geen grootse vorm. Tegen PSV kon de rechtsback eindelijk van waarde zijn voor het elftal van Arne Slot. Voor Nieuwkoop was het zijn 13 wedstrijd voor Feyenoord dit seizoen. Hij speelde ook al twee wedstrijden voor Union Sint-Gillis.

Lees ook
SAMENVATTING | Feyenoord - PSV 1-0
Nieuws

SAMENVATTING | Feyenoord - PSV 1-0

Lees ook