'Het gaat in de afronding echt om onbegrijpelijke redenen voortdurend niet goed'

'Het gaat in de afronding echt om onbegrijpelijke redenen voortdurend niet goed'

5 reacties 5
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

In de NOS Voetbalpodcast van de NPO wordt zoals gewoonlijk de wekelijkse actualiteit besproken van het Nederlandse voetbal. In de Eredivsie is er een einde gekomen aan de zegetocht van PSV na 17 opeenvolgende overwinningen. De ploeg van Peter Bosz leed voor het eerst puntverlies en zag Feyenoord wel winnen.

Hoog rapportcijfer ondanks gebreken

Tegen Vitesse kwam de ploeg van Arne Slot ondanks slecht spel in de tweede helft tot een overwinning na een goal van Ondrej Lingr. Jeroen Grueter is nog steeds onder de indruk van het spel van de Rotterdammers, als hem gevraagd wordt om een rapportcijfer te geven: "Toch wel een 7,5. Je moet kijken naar wat er goed gaat in eerste instantie en dat was tegen NEC de eerste helft en tegen Vitesse, ze spelen de tegenstander van het kastje naar de muur en creëren echt talloze kansen. Hadden al lang met 3/4-0 voor moeten staan maar het gaat in de afronding echt om onbegrijpelijke redenen voortdurend niet goed. Ze laten zo veel kansen liggen."

Rol Gimenez in moeizame fase

Arno Vermeulen haalt aan dat Willem van Hanegem kritisch is op de clubtopscorer van Feyenoord, Santiago Gimenez die volgens 'De Kromme' al maanden niet thuis geeft. Vermeulen vraagt zich af of de spits niet meer moet brengen ondanks zijn goede statistieken van 19 goals en vier assists deze competitie. Grueter zegt daar over: "Ik ben het daar wel mee eens. Hij komt ook wel heel veel in het nieuws in de social media. Als je 100% gefocust bent op het voetbal dan vertaalt zich dat in 100% scherpte op het veld. En soms heb je de indruk dat die 100% scherpte, die we eerder hebben gezien bij de seizoensstart en einde vorig seizoen, bij hem dat die nu niet aanwezig is. Kansen die er vorig jaar gegarandeerd in vlogen, is nu niet zo." Toch vindt Grueter niet dat Gimenez niets toevoegd als hij niet weet te scoren: "Hij blijft maar sleuren, ook in de eindfase nog voortdurend probeert hij er wat van te maken. Er is niks mis met zijn instelling."

Lees ook