Boskamp: 'Ze konden niet meer omschakelen naar dat hoge tempo, daar schrok ik wel een beetje van'

Boskamp: 'Ze konden niet meer omschakelen naar dat hoge tempo, daar schrok ik wel een beetje van'

7 reacties 7
Bron: YouTube
Foto: Pro Shots

In Koffie met Boskamp, een online rubriek van Vandaag Inside, blikt Jan Boskamp terug op het teleurstellende gelijkspel van Feyenoord tegen NEC (2-2). 

Boskamp: "De eerste helft vond ik het echt heel goed, tot de 2-0. Daarna werd er omgeschakeld in snelheid. Dan krijg je 2 ballen op die goal en die vallen allebei binnen. Ze konden niet meer omschakelen naar dat hoge tempo, daar schrok ik wel een beetje van."

Waar Feyenoord vorig seizoen vaak in de absolute slotfase toch nog een resultaat wist binnen te slepen, ziet Boskamp dat dit er dit seizoen, net als tegen NEC, veel minder in zit. Een ander verschil met vorig seizoen is natuurlijk ook dat PSV geen punt laat liggen. In vergelijking met verleden jaar heeft Feyenoord eenzelfde aantal punten maar PSV heeft zo veel kwaliteit.

Wat Boskamp ook frustreert is dat Feyenoord weer een tegengoal kreeg uit een standaardsituatie, terwijl Feyenoord hier de hele winterstop op heeft kunnen trainen.

Ook had Feyenoord volgens Boskamp na de 2-0 iets meer moeten terugzakken. Feyenoord speelt moeilijk voetbal en soms moet je gewoon terugzakken. Feyenoord kwam er namelijk niet doorheen bij de muur van NEC en speelde daarmee NEC in de kaart. Boskamp zag dat de buitenspelers hun man niet voorbij kwamen en steeds maar binnendoor probeerden te gaan.

Lees ook