Te Kloese: 'Daar is wel een bepaalde periode over heen gegaan'

Te Kloese: 'Daar is wel een bepaalde periode over heen gegaan'

4 reacties 4
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Dennis te Kloese heeft dinsdag tekst en uitleg gegeven over wat Feyenoord echt kan op de transferperiode. De algemeen directeur was aanwezig in De Kuip voor de traditionele nieuwjaarsreceptie en kreeg onder meer vragen over de transferperiode.

Te Kloese geeft aan dat er een aanloop periode is geweest om waarde te creëren voor spelers voor de club. 'Daar is wel een bepaalde periode over heen gegaan', zegt Te Kloese tijdens de nieuwjaarsreceptie die werd uitgezonden op Feyenoord ONE. 'Daar zijn ook in het verleden beslissingen genomen over spelers en aankopen, op een gegeven moment was dat heel moeilijk. Twee / drie jaar geleden was hier een negatief transfer resultaat', weet de algemeen directeur. 'COVID-19 periode heeft ook zijn beslag gelegd op de club. We hebben een aantal betalingsverplichtingen, belastingverplichtingen. Voordat dat met transfers enigszins opgelost is.' Toch benadrukt Te Kloese dat het de goede kant op gaat. Hij geeft aan dat er zeker de ambititie is dat je op een gegeven moment geen spelers meer hoeft te verkopen om nieuwe spelers aan te trekken. Feyenoord is daarmee op de goede weg.

Feyenoord verkocht de afgelopen jaren voor veel geld een aantal spelers. 'Dat zijn bruto bedragen, daar gaan nog heel veel kosten vanaf', zegt Te Kloese. 'Ik denk dat er gemiddeld 25 / 30 procent aan kosten afgaan. Als je dat wil herinvesteren, daar hebben we afspraken over binnen de club. Hoeveel kunnen we herinvesteren. Daar zijn afspraken over gemaakt met investeerders die destijds de club gered hebben.'

Te Kloese weet dat het belang van de club wel voorop staat en dat je goed moet kijken welke beslissingen op het vlak van transfers gemaakt worden. Er moet goed beleid gevoerd worden. 'Je ziet dat er een jonge selectie nu staat, die waarde vertegenwoordigt. Om spelers te verkopen als je het over dat verhaal hebt, moet je ook blijven presteren, en moet je ook goed blijven spelen. Dan behouden de spelers ook waarden. Elke transferperiode is altijd onrustig, dat zal ook niet veranderen.

Lees ook