Perez kritisch: 'Dan is het echt een misrekening'

Perez kritisch: 'Dan is het echt een misrekening'

3 reacties 3
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord kijkt na 17 speelronden aan tegen twaalf punten achterstand op koploper PSV. De ploeg van Arne Slot speelde een frustrerende wedstrijd waarin NEC twee doelpogingen in twee doelpunten zag veranderen. Tijdens Voetbalpraat op ESPN gaan Maarten Wijffels, Freek Jansen en Kenneth Perez in op het verloop van de Eredivisie.

De Nijmeegse formatie had op de twee doelpunten na niets te vertellen in Rotterdam, maar ging toch met een punt naar huis. Het lijkt het verhaal van dit seizoen, bij Feyenoord valt veel de verkeerde kant op, terwijl in Eindhoven het geluk niet op kan. "PSV heeft gewoon zo'n seizoen dit jaar. Zoals Bakayoko die in de laatste minuut geen rood krijgt. Of die kans van Wieffer in de laatste minuut tegen PSV die hij vorig seizoen wel gemaakt zou hebben." Kenneth Perez haakt in: "Ze zeggen ook gekscherend: De selectie van PSV kan in de spits over de A2 lopen en niet geraakt worden. Maar het is ook goed voetbal en geluk. Zoals Feyenoord vorig seizoen."

Over de selectiesamenstelling is vervolgens veel te doen. Feyenoord mist vier spelers en daar zet Perez zijn vraagtekens bij aangezien het van deze vier spelers vrijwel zeker was dat ze zouden ontbreken deze periode op het moment dat ze werden aangetrokken: "Als jij een tweede spits haalt voor heel veel geld, die ook nog eens een maand weg is, dan is dat misschien een misrekening. Ueda is wel een speler die je gisteren had kunnen gebruiken. Maar als dat uiteindelijk je tweede plek gaat kosten dan is het echt een misrekening." 

Wouter Bouman vraagt zich hardop af of dat ook voor Zerrouki geldt, maar daar gaat Perez dan weer niet in mee: "Bij Zerrouki geldt dat niet omdat hij niet per se beter is dan wat je al had." Verder wordt ook de rol van Luka Ivanusec besproken die na zijn blessure nogal tegen valt: "Je ziet wel aan alles dat hij een hele goede voetballer is. Hij is ook niet voor niks een Kroatisch international. Maar hij heeft wel een back nodig die er overheen komt, die heeft hij alleen dan heb je nog wel die klik nodig tussen spelers dat moet nog komen." Maarten Wijffels ziet dat PSV wel goed voetbal aan resultaat weete te koppelen en sprak met Arne Slot over het verschil tussen PSV en Feyenoord voor het Algemeen Dagblad: "Bij Feyenoord is er nu niemand in de selectie die als zo'n wedstrijd in evenwicht is het momentum pakt. Daar mist hij (Arne Slot red.) nu Kökçü in en zelfs Idrissi. Hij gaf toe dat ze daar te lief in zijn."

Lees ook