Column | Blue Monday

Column | Blue Monday

41 reacties 41
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Vandaag is het ‘Blue Monday’. Oftewel: de meest deprimerende dag van het jaar. Op deze dag zou je stemming een dieptepunt bereiken, een paar weken na de feestdagen in grijs weer. Ik geloof normaal nooit zo in dit soort verzonnen dagen (behalve Rokjesdag), maar vandaag voel ik ‘m wel. Zou de bedenker van deze dag een Feyenoorder zijn geweest?

De spelers van Feyenoord hadden gister in ieder geval al besloten dat ze vandaag die blauwe maandag gingen vieren geloof ik. Wat is dat toch? 2-0 voor, geen vuiltje aan de lucht, en dan toch op slag van rust een tegengoal uit het niets krijgen. In dat kwartiertje zeiden we nog tegen elkaar, op de trappen van De Kuip: dit gaat nog een lastige tweede helft worden. En wat bleek, koud uit de kleedkamer krijg je meteen de 2-2 om je oren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken.

Het rotte is ook dat het niet de eerste keer dat ze dit doen. Ik denk meteen terug aan de 1-0 van Lazio, ook op slag van rust en uit het niets. En uit bij Atlético. Of de tegentreffer van PSV, terwijl je zelf dom de bal verspeelt aan de zijlijn. En zo zijn er nog wel wat voorbeelden. Er is wat dat betreft dus structureel iets mis bij Feyenoord. Dan kun je nog zo strooien met cijfers en statistieken, en veel balbezit hebben en druk zetten; het zal allemaal wel. Zolang je zelf niet 100 procent met je hoofd erbij zit of dom balverlies lijdt, dan krijg je vanzelf het deksel op de neus.

Ook gehoord op de trappen van De Kuip: dat echt duidelijk is dat we Kökçü missen. Of in ieder geval een type speler als hij. Of een Szymański. Wat het lijkt op dit moment bij Feyenoord wel of er niemand met het mes tussen de tanden speelt. En als de ploeg het nodig heeft de mouwen opstroopt en de bal naar vóren speelt in plaats van breed en opzij. Lijkt of er iets teveel ‘mooi weer voetballers’ rondlopen waarbij nonchalance plaats zou moeten maken voor wat meer felheid.

De hoop dat we nog meededen om het kampioenschap had ik voor de winterstop na de wedstrijd tegen PSV al laten varen. Nu is het zaak om koste wat kost de tweede plek te houden en die Champions League miljoenen op te eisen. En ook: alles op de beker. Vamos!

Wouter

Lees ook