Ueda trefzeker voor Japan in eerste wedstrijd van AFC Asian Cup

3 reacties 3

Ayase Ueda is met Japan goed begonnen aan de AFC Asian Cup. Japan begon vandaag aan dit toernooi met een wedstrijd tegen Vietnam. Deze werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen. Ueda was meteen trefzeker.

De Feyenoorder begon nog op de bank maar viel na de rust in voor Mao Hosoya. Ueda maakte uiteindelijk in de 85e minuut de 4-2 voor Japan na voorbereidend werk van Takefusa Kubo dat speelt bij Real Sociedad. Naast Ueda scoorde Takumi Minamino twee keer en Keito Nakaumra één keer.

Japan kwam al in de elfde minuut op voorsprong, maar een paar minuten later kwam Vietnam weer op gelijke hoogte. Na 33 minuten spelen was het Vietnam dat opnieuw wist te scoren maar twee doelpunten vlak voor rust zorgde voor een ruststand van 3-2. Ueda zorgde in de tweede helft voor het enige doelpunt in die tweede helft, wat uiteindelijk zorgde voor een 4-2 eindstand.

Japan speelt op vrijdag 19 januari de tweede wedstrijd in de AFC Asian Cup. Dan is Irak de tegenstander. Feyenoord kan door de AFC Asian Cup een tijd geen beroep doen op Ueda. Verder zijn ook Alireza Jahbankhsh, Yankuba Minteh en Ramiz Zerrouki afwezig vanwege interlandverplichtingen.