Gouka: 'Wie hem op de training aanschouwt, ziet het talent er vanaf druipen'

Gouka: 'Wie hem op de training aanschouwt, ziet het talent er vanaf druipen'

6 reacties 6
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

In het Algemeen Dagblad van vandaag schrijft journalist Mikos Gouka, terwijl dit weekend de competitie weer hervat wordt, over Feyenoord. Hoe vond hij de eerste seizoenshelft? Wat verwacht de journalist van de tweede helft? En op wie moeten we letten, volgens de Feyenoord-kenner?

Gouka is duidelijk: ‘Wie naar de cijfers kijkt, ziet dat Feyenoord zich flink heeft verbeterd.’ Feyenoord heeft meer punten dan vorig seizoen, een goede prestatie. Daarnaast laten de statistieken zien dat Feyenoord verdedigend veel beter in elkaar zit dan vorig jaar. Ook aanvallend gaat het beter dan in het kampioensjaar, weet Gouka. En niet te vergeten dat Feyenoord in de Champions League in een zware poule zat en ook in Europa grote indruk heeft gemaakt. Wat is dan het probleem? Feyenoord pakt te weinig punten in diezelfde Champions League en staat in de competitie tien punten achter op koploper PSV, dat alle wedstrijden wist te winnen.

De journalist ziet dan ook dat er veel reparatiewerk te verrichten is richting PSV, als dat al mogelijk is. Als PSV al punten gaat verspelen, kan Feyenoord niet verslappen. De tweede plek moet vastgehouden worden, weet Gouka: ‘Plek 2 klinkt niet sexy, zeker niet in een seizoen na de landstitel, maar is toch van levensbelang.’ De tweede plek geeft recht op plaatsing Champions League. Feyenoord zal opnieuw het hoogste podium in Europa moeten halen, om de nodige financien binnen te halen. Daarnaast smaakte deze Europese campagne naar meer en de Rotterdammers zullen daar volgend seizoen zeker meer uit willen halen.

Gouka wijst ook een one-to-watch aan, namelijk de buitenaanvaller Leo Sauer. De 18-jarige Slowaak maakt veel indruk op de journalist: ‘De Slowaak wil naar het EK en wie hem op de training aanschouwt, ziet de potentie er vanaf druipen.’ Gouka weet ook dat Sauer nog jong is en forse concurrentie heeft met Luka Ivanusec en Igor Paixao op de linkerflank. Eerder meldde FR-Fans al dat Sauer niet weg mag van Slot. Daarnaast noemt Gouka twee internationals die we in de gaten moeten houden: ‘Let in de tweede helft dan maar vooral op Mats Wieffer en Quilindschy Hartman.’ De journalist weet dat beide heren zich in de kijkers van grote clubs hebben gespeeld en hij denkt dat de spelers bij een goede tweede seizoenshelft wel eens zouden kunnen gaan vertrekken. Leuk weetje: Mikous Gouka voorspelt dat Feyenoord aan het einde van de competitie nog steeds op de tweede plek staat.

Lees ook