Carrière Gimenez was bijna voorbij

Carrière Gimenez was bijna voorbij

12 reacties 12
Bron: Rijnmond.nl
Foto: VK Sportphoto

Woensdagavond was in Rotterdam de première van de documentaire over Santiago Gimenez. In een interview met Rijnmond op Rijnmond.nl vertelt Gimenez over deze documentaire maar ook over een moeilijke periode in zijn leven.

Gimenez vond het fantastisch om zichzelf op groot scherm te zien en vertelt dat de documentaire een goed beeld geeft van zijn leven. Het belangrijkste voor hem is wat je buiten het veld doet en hoe je als persoon bent. "Ik geef alle liefde aan alle fans en mensen, dat is voor mij het belangrijkste en ik voel me een onderdeel van een familie in Rotterdam."

Ook wordt in de documentaire ingegaan op een moeilijke periode uit het leven van Gimenez. Enkele jaren geleden kampte Gimenez met trombose in zijn arm en leek zijn carrière even voorbij. Tijdens een training kreeg hij last van een dikke arm en besloot direct naar het ziekenhuis te gaan, waar de trombose werd ontdekt. Gimenez moest gelijk worden geopereerd en kon vervolgens 6 maanden niets doen. Op dat moment leek hij nooit meer te kunnen voetballen.

Juist in die periode vond hij kracht bij God en Gimenez is nog steeds iedere minuut dat hij op het veld staat dankbaar dat hij weer kan voetballen. ‘Mijn carrière was bijna voorbij maar ik heb nog een kans gekregen en ik probeer iedere wedstrijd alles te geven.’

Lees ook