HUURLINGEN | Pedersen belangrijk met assist

HUURLINGEN | Pedersen belangrijk met assist

9 reacties 9
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant. Ook Ezequiel Bullaude wordt voorlopig niet meegenomen. Het seizoen in Argentinië is voor CA Boca Juniors inmiddels voorbij. De huurlingen hebben van een winterstop kunnen genieten en gaan aankomend weekend weer aan de bak, behalve Pedersen en Touré. Zij hebben gewoon doorgevoetbald.

SC Farense – Gil Vicente FC 1-0
Tidjany Touré
De Portugezen leken lang de wedstrijd met een punt af te sluiten maar in de laatste minuut bracht SC Farense daar verandering in. Goncalves scoorde in de 91 minuut de 1-0 en zo verloor het team van Tidjany Touré. De huurling van Feyenoord kreeg deze wedstrijd geen speelminuten.

Atalanta Bergamo – US Sassuolo (Coppa Italia) 3-1
Marcus Holmgren Pedersen 
Helaas voor Pedersen en teamgenoten heeft Atalanta Bergamo US Sassuolo uitgeschakeld in de beker. In de 71e minuut werd het definitief beslist door de 3-0 van Miranchuk. De club van Pedersen scoorde in de 95e minuut maar dat mocht niet meer baten. Pedersen begon op de bank in dit bekerduel en kwam er in de 76e minuut in. 

US Sassuolo – ACF Fiorentina 1-0
Deze wedstrijd had een leukere uitslag en een aandeel voor onze huurling. Pedersen gaf namelijk een assist op de enigste goal in deze wedstrijd. In de 9e minuut scoorde Pinamonti de 1-0 en daar bleef het bij. Daarnaast had Pedersen een passnauwkeurigheid van 87% en was hij verdedigend sterk, door negen keer de bal uit te verdedigen en vier keer de bal terug te winnen. Pedersen is de laatste tijd vaste basisspeler bij de Italianen, maar opvallend genoeg vaak op linksback.

Lees meer over
Lees ook