Slot, Hulshoff, Pusic en De Wolf winnen Gouden Mossel

Slot, Hulshoff, Pusic en De Wolf winnen Gouden Mossel

6 reacties 6
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot, Sipke Hulshoff, Marino Pusic en John de Wolf hebben de Gouden Mossel gekregen, zo meldt Rijnmond dinsdagmiddag op de website. De Gouden Mossel is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon, of personen, die veel voor de stad Rotterdam hebben betekend.

Feyenoord won in mei 2023 de landstitel. Slot is blij met de prijs. 'Dat is best bijzonder want die kun je alleen winnen als je iets specials gepresteerd hebt denk ik', zegt Slot in gesprek met Rijnmond. 'Dat is ons met Feyenoord gelukt. Ik denk dat het vooral ook heel leuk is dat nu niet alleen de hoofdtrainer er staat maar dat ook zijn assistenten erbij staan. Tegelijkertijd doe je dan ook aantal andere mensen in de staf, en zeker de spelers, een beetje te kort. Maar het is ook wel eens leuk dat niet alleen de hoofdtrainer de prijs krijgt maar ook Sipke Hulshoff, Marino Pusic en uiteraard, de burgemeester van Rotterdam, John de Wolf.'

In 2019 is de prijs voor het laatst uitgereikt omdat mede door de coronamaatregelen dit lastig was. In 2019 was Robin van Persie de winnaar van de prijs. De prijsuitreiking vond plaats op het partyschip James Cook, wat het vlaggenschip is van rederij Spido. 'De winnaars van de Gouden Mossel hebben in 2022 en 2023 uitstekend werk verricht', zo luidt het juryrapport.

Lees ook