Van Persie: 'Dat moeten we ook durven uitspreken'

Van Persie: 'Dat moeten we ook durven uitspreken'

16 reacties 16
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft in de jeugdopleiding niet alleen spelers die de top kunnen halen, maar met Robin van Persie is er ook een trainer die op termijn misschien wel Arne Slot op kan volgen en wie weet wat er dan nog volgt. Het Algemeen Dagblad volgde de bevlogen jeugdtrainer een maand lang en zag naast een bevlogen trainer ook een man met een missie. 

Van Persie kiest bewust voor het geleidelijke pad naar het hoofdtrainerschap. Inmiddels traint hij Feyenoord onder 17 en heeft daar dagelijks te maken met spelers die de droom hebben zijn carrière te volgen. Van Persie wil de jongens helpen met zijn ervaring, maar niet te veel romantiseren. "Ik wil ze laten leren van de andere keuzes die ik misschien gemaakt zou kunnen hebben."

Van Persie wil het trainerschap geen werk noemen, want het is echt zijn passie en daar wil hij alles in stoppen. In de UEFA Youth League kan hij zijn ploeg nog beter voorbereiden op de toekomst, met als doel dat toernooi te winnen. "Dat moeten we ook durven uitspreken", aldus een ambitieuze Van Persie. Feyenoord moet volgens de trainer leren dat winnen belangrijk is, maar hij vindt dat hoe de winst tot stand komen net zo belangrijk. "Uiteindelijk zijn we hier samen aan het leren winnen."

Lees ook