Wieffer keek zijn ogen uit: 'Dat begint nu te wennen'

Wieffer keek zijn ogen uit: 'Dat begint nu te wennen'

4 reacties 4
Bron: NRC.nl
Foto: Pro Shots

Mats Wieffer werd in 2023 basisspeler van Feyenoord, landskampioen, international van het Nederlands Elftal en in verband gebracht met een hoop Europese topclubs. In het NRC doet hij zijn verhaal.

Het duurde ongeveer een halfjaar voordat Wieffer na zijn komst bij Feyenoord een basisplaats had veroverd. Zodra dat moment was aangebroken verdween hij er niet van het wedstrijdformulier, maar is hij wel op altijd zijn hoede dat dit zomaar kan gebeuren. Een jaar geleden raakte Quinten Timber geblesseerd en lukte het nog niet om Ramiz Zerrouki naar Rotterdam te halen. Daardoor kreeg hij zijn kans: "Als je dan twee duels slecht speelt, kan het ook zo afgelopen zijn", zegt Wieffer.

In de tussentijd is de Tukker actief is geweest in Oranje en de UEFA Champions League, het grootste clubtoernooi van de wereld. "In het begin dacht ik wel, 'wow dat ik hier sta'… dat begint nu te wennen." Daar kwam hij ook namen als Antoine Griezmann tegen, maar dat niveau went nog niet. Hij is volgens Wieffer bijna niet te verdedigen, zo maakte hij mee tegen Atlético Madrid en het Franse nationale team. "Je moet constant praten. En precies in die milliseconden krijgt hij de bal, dan ben je hem kwijt."

De afgelopen maanden zijn clubs als FC Barcelona, SSC Napoli en Atlético Madrid genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers. Over die berichten heeft Wieffer niet veel te melden. Hij vertelt dat hij het later allemaal wel ziet en in dit jaar nog zijn contract heeft verlengd. Over zijn successen in 2023 is hij duidelijk: "Gewoon zo doorgaan", aldus Wieffer.

Volgens Transfermarkt ligt de waarde van de middenvelder momenteel op achttien miljoen euro, ruim zeventien miljoen hoger dan het moment waarop hij zijn contract tekende op trainingscomplex 1908. Inmiddels staat het aantal wedstrijden van hem op zestig. Daarin gaf hij negen assists en scoorde hij zes keer. 

Lees ook