'In drie maanden realiseren mensen zich niet meer waar ze vandaan komen'

'In drie maanden realiseren mensen zich niet meer waar ze vandaan komen'

27 reacties 27
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

De tijd van het terugblikken op het afgelopen jaar is weer aangebroken. Ook in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijken Mikos Gouka, Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou met Etienne Verhoeff terug op afgelopen jaar en ook op het jaar van Feyenoord.

Feyenoord wordt vooral herinnert aan de titel van afgelopen seizoen. "Voor Feyenoord was het een seizoen die over 30 jaar nog terugkomt. De titel van 2017 was die van het lange wachten. Deze titel was die van de suprematie en goed voetbal", zegt Gouka die wel ziet dat de eerste seizoenshelft laat zien dat Feyenoord niet zo dominant is als vorig jaar. Was dat wel de verwachting? "Financieel misschien niet, maar ik denk dat veel Feyenoordsupporters die van oorsprong wel voorzichtig zijn toch een beetje de hoop hebben gehad wat vorig seizoen is gebeurd gaan we doortrekken."

Feyenoord presteert qua punten prima na de zomer, maar toch staat de club er niet goed voor. "Slot zou het seizoen een acht geven tot nu toe, maar er is één ploeg wel heel erg goed op dit moment. Het is allemaal net niet. Je moet het afzetten ten opzichte van de concurrentie", zegt Gouka. Wijffels is het daar mee eens, die zag bijvoorbeeld het moment van Wieffer tegen PSV als verschil tussen vorig seizoen en dit seizoen. Vorig seizoen gingen zulke ballen erin. "Zelf afgedwongen en die kantel momenten pak je dan ook mee."

Mossou weet dat Feyenoordsupporters veelal niet meer kijken naar het verleden. "In drie maanden realiseren mensen zich niet meer waar ze vandaan komen." Dan met name financieel en ook hoe er om gegaan wordt met geld. "Ik vind niet dat je ze dat kunt verwijten, waar ze vandaan komen. Ook dat vergeet je heel snel. De problemen met het stadion waar een grote schuldenlast op drukt. De problemen die er al waren, ze hebben nooit een positief transferresultaat gehaald voor Slot dus dan zou het gek zijn dat allemaal gelijk weer uit te geven.

Lees meer over
Lees ook