Trauner: 'Op die speciale dag heb ik mijn zangkwaliteiten laten zien, al zijn die niet echt aanwezig'

Trauner: 'Op die speciale dag heb ik mijn zangkwaliteiten laten zien, al zijn die niet echt aanwezig'

6 reacties 6
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

De immens populaire Gernot Trauner kijkt met Rijnmond terug op afgelopen kalenderjaar. De Oostenrijkse verdediger werd al snel in hart gesloten bij de fans van de Rotterdammers, maar blijkt toch ook steeds maar weer heel belangrijk te zijn voor de ploeg van Arne Slot.

De aanvoerder van Feyenoord houdt wel van kerst, maar vooral vanwege het familiaire gevoel: ‘Ik ben niet per se een fan van de kerst zelf, maar meer van het met elkaar samen zijn en tijd besteden met de familie.’ Daarnaast is het wat rustiger in deze periode, waardoor de centrale verdediger wat meer op adem kan komen en kan aansterken. En dat is nodig, want de eerste seizoenshelft geeft toch minder euforische momenten dan gehoopt.

Terugblikkend is Trauner duidelijk: ‘We werden kampioen, dat was het hoogtepunt in mijn carrière tot nu toe.’ Ondanks blessureleed is Trauner weer terug en speelt veel. De nuchtere speler is content dat hij zoveel voor Feyenoord kan betekenen en vindt Feyenoord echt een speciale club. Ook in de statistieken valt de Oostenrijker op, doordat hij (indien fit) altijd speelt en belangrijk is in de opbouw bij Feyenoord.

Maar ook naast het voetbal valt de verdediger op. Iedereen kent het verhaal van Trauners bezoek aan de skihut na een Europese overwinning, maar bij deze bijna-cultstatus kwam tijdens de huldiging nog een nieuw moment bij. Wie kan zich niet het moment herinneren dat de normaliter stoïcijnse Oostenrijker de mensenmassa tot stilte maande en daarna zijn favoriete ‘overal waar jij gaat’ voorzong. Niet één keer, maar meerdere keren achter elkaar. De speler zelf kan er wel om lachen: ‘Op die speciale dag heb ik mijn zangkwaliteiten laten zien, al zijn die niet echt aanwezig.’

Trauner is aanvoerder, samen met Rotterdammers Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida. Trauner vervult de rol met trots, om de jongens in en om het veld te mogen leiden. Met een kleine vooruitblik naar volgend jaar, kan Trauner nog maar één ding wensen: ‘Gezond blijven!’

Lees meer over
Lees ook