Feyenoord volgt ontwikkelingen Super League op de voet

Feyenoord volgt ontwikkelingen Super League op de voet

19 reacties 19
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

De hele dag sijpelen er al berichten binnen over de Super League. Het lijkt of het Europese Hof van Justitie de weg heeft vrijgemaakt voor de Super League. De UEFA en de FIFA hadden een verbod op de ‘supercompetitie’ ingesteld, maar het Europese Hof heeft aangegeven dat het verbod opgeheven moet worden omdat het tegen de Europese regels is. De NOS houdt een blog bij op de eigen website.

In 2021 wilden twaalf clubs een eigen competitie starten, buiten de UEFA om. De UEFA sprak over grote boetes voor de Europese clubs en spelers als zij deel zouden nemen aan deze Europese Super League, maar deze boetes zijn dus ongegrond en mogen niet opgelegd worden. Hierdoor zou het dus kunnen dat deze Super League er wél gaat komen.

Bernd Reichart, CEO bij A22 (promotor van de Super League), is blij. Er wordt zelfs gesproken dat  de monopolie van de UEFA beëindigd is. A22 heeft eerder aangegeven de wedstrijden ook gratis uit te zenden.  Verschillende partijen reageren, zoals te leven is op de blog van NOS. Feyenoord is de eerste Nederlandse club die een officiële reactie gaf.

‘Het Europese Hof is niet over één nacht ijs gegaan en heeft ruim de tijd genomen om tot deze uitspraak te komen. Uiteraard zal deze gerespecteerd moeten worden', geeft een woordvoerder van Feyenoord aan. De woordvoerder geeft verder nog aan dat het op dit moment onduidelijk is wat er gaat gebeuren. Het is niet zo dat de Super League er meteen zal staan, als deze supercompetitie al gaat komen. Feyenoord stelt zich ook nederig op door te stellen dat de Nederlandse clubs niet in de lead zijn. Het zal dus afwachten zijn wat er gaat gebeuren.

Lees ook