DE TEGENSTANDER | FC Utrecht heeft weg omhoog gevonden

DE TEGENSTANDER | FC Utrecht heeft weg omhoog gevonden

6 reacties 6
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Als de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 nadert, bereiden FC Utrecht en Feyenoord zich voor op een spannende confrontatie in de tweede ronde van de KNVB Beker. Deze bekerwedstrijd, geleid door scheidsrechter Pol van Boekel, belooft extra spanning, aangezien de VAR in deze ronde nog niet wordt ingezet. Op woensdag 20 december om 21:00 wordt er afgetrapt in De Kuip.

Historie
FC Utrecht en Feyenoord delen een rijke historie, ook in de KNVB Beker. Feyenoord heeft in totaal in alle competities 113 wedstrijden tegen FC Utrecht gespeeld, waarvan 64 overwinningen, 31 gelijkspelen en 18 nederlagen. In deze confrontaties scoorde Feyenoord 211 doelpunten tegenover 116 van FC Utrecht. Opmerkelijk is de thuisoverwinning van Feyenoord in 1974-1975 met 5-0 en eerder dit seizoen in september werd de grootste uitzege geboekt met 1-5​​. Feyenoord speelde vijf keer tegen FC Utrecht in het bekertoernooi, waarvan twee confrontaties de finale betrof. Slechts één keer werd verloren van de Domstedelingen, in de finale van 2003. De finale van 2016 was prooi voor Feyenoord en betekende de eerste prijs als trainer voor Giovanni van Bronckhorst.

Actueel
Onder de vleugels van trainer Ron Jans heeft FC Utrecht een indrukwekkende ommekeer gemaakt. Na een dramatische seizoenstart heeft de club aansluiting gevonden bij de grote middenmoot en streeft het nog steeds naar Europees voetbal. Met negen ongeslagen wedstrijden, waaronder acht in de competitie en één in het bekertoernooi, heeft Utrecht laten zien dat ze uit de onderste regionen zijn geklommen​​. Alhoewel in de competitie waren van de acht laatste wedstrijden slechts drie een overwinning. De laatste keer dat Feyenoord en FC Utrecht de degens kruisten stond de club troosteloos onderaan en had het net Michael Silberbauer ontslagen. 

Analyse tegenstander
Ron Jans heeft de ploeg weer op de rit gekregen en is ondanks wisselende resultaten al negen wedstrijden ongeslagen. In hun recente wedstrijd tegen AZ speelde Utrecht een van hun beste helften in maanden, met druk naar voren en talrijke kansen. Hoewel consistentie nog een punt van aandacht blijft, begint de zon weer voorzichtig te schijnen in De Galgenwaard​​. FC Utrecht wist daarnaast FC Twente op een gelijkspel te houden en lijkt het beste spel te spelen tegen elftallen die op papier beter zijn. Het Feyenoord van Arne Slot wist slechts één keer eerder van een team onder leiding van Ron Jans te winnen. 

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht
Met de huidige vorm en strategie van Jans is de volgende opstelling waarschijnlijk:
Barkas; Ter Avest, Flamingo, Viergever, El Karouani; Fraulo, Bozdogan, Jensen; Boussaid, Romeny, Ramselaar

 

Lees ook