'Als ze nog wat willen dan moet er wel wat bij'

'Als ze nog wat willen dan moet er wel wat bij'

Foto: Pro Shots

In de recente aflevering van het voetbalpraatprogramma Veronica Offside, uitgezonden op Veronica bespreken presentator Wilfred Genee met de analisten Andy van der Meijde, Wim Kieft en Wesley Sneijder de recente uitspraken van Feyenoord-trainer Arne Slot over de arbitrage.

Slot had kritiek geuit op beslissingen van de scheidsrechters die volgens hem nadelig waren voor Feyenoord. Interessant genoeg heeft de KNVB toegegeven dat er inderdaad fouten zijn gemaakt die nadelig uitpakten voor de Rotterdamse club. "Arne Slot heeft van de scheidsrechters ook al twee keer gehoord dat ze zijn benadeeld. Eén keer tegen Fortuna en tegen Twente. Hij heeft gehoord dat Van Egmond dat gezegd heeft", zo begint Wilfred Genee.

Volgens Van der Meijde hoeft dat niet exact de waarheid te zijn en kan het ook een tactiek zijn: "Misschien is dat ook wel een beetje een spel van hem. Hij wil dan toch de scheidsrechter beïnvloeden en dat ze daar dan rekening mee houden de volgende keer." Feyenoord werd uitgeschakeld in de Champions League en staat tweede in de Eredivisie, toch wijzen de cijfers uit dat het niet zo slecht gaat volgens Genee: "In Feyenoord is zelfs beter bezig dan vorig seizoen. Ze hebben een punt meer dan vorig jaar na evenveel wedstrijden. 

Arne Slot had de beste aanval van Feyenoord gezien tegen Heracles waarbij Ivanusec alleen voor de keeper werd gezet. De Kroaat faalde echter hopeloos en lijkt sowieso niet in vorm na zijn langdurige blessure: "Die heeft één goede wedstrijd gespeeld." Zo begint van der Meijde, "Paixão is ook hopeloos uit vorm en Minteh dat vind ik ook niet echt een geweldige speler, ja hij kan hard rennen dat is het. Jahanbakhsh is er ook niet bij. Als ze nog wat willen dan moet er wel wat bij."

In de loting voor de tussenronde van de Europa League stuitte Feyenoord wederom op AS Roma. Van der Meijde heeft te doen met Feyenoord: "Daar word je toch helemaal gestoord van dat je drie jaar op rij dezelfde tegenstander treft." Feyenoord mag naar alle waarschijnlijkheid geen uitsupporters meenemen: "Dat is een groot nadeel voor Feyenoord dat er geen uitpubliek bij mag zijn." zo voorspelt Kieft een moeilijke avond voor Arne Slot: "Het is zo ontzettend moeilijk om tegen ploegen van Mourinho te spelen. We hebben het gezien in die finale en kwartfinale dat ze daar niet tegen kunnen spelen."

Lees ook