Oud-Feyenoorders | Kökçü van groot belang voor Benfica

Oud-Feyenoorders | Kökçü van groot belang voor Benfica

2 reacties 2
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord won zondag de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2023 en gaat daarmee de winterstop in als tweede op de ranglijst. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders ook voor een goede afsluiter konden zorgen?


Engeland

Tyrell Malacia zag zijn teamgenoten de uitwedstrijd met 0-0 gelijkspelen tegen Liverpool. Malacia zat nog steeds niet bij de selectie door een blessure. Manchester United staat op plaats zeven in de Premier League.


Marcos Senesi en Luis Sinisterra zagen de wedstrijd gestaakt worden nadat Tom Lockyer van Luton Town een hartstilstand kreeg tijdens de wedstrijd. Het stond 0-0 toen dit voorval gebeurde. 


Gustavo Hamer verloor zaterdag de uitwedstrijd met 2-0 van Chelsea. Hamer speelde 90 minuten en kreeg daarin een gele kaart. Verder haalde de middenvelder een passnauwkeurigheid van 65%, gaf hij drie keypasses en schoot hij één keer richting doel. Via Sofascore kreeg hij een 6.5. Sheffield United gaat als nummer laatst in de Premier League de winterstop in. 


Portugal

Orkun Kökçü en Frederik Aursnes wonnen zondag de uitwedstrijd met 0-1 van SC Braga. Kökçü speelde 90 minuten en was belangrijk met het leveren van de enige assist. Verder haalde de Turks international een passnauwkeurigheid van 84% en won hij ongeveer 85% van zijn duels. Via Sofascore kreeg de Oud-Feyenoorder een 8.0. Aursnes speelde ook 90 minuten en won daarin ongeveer 60% van zijn duels. Verder haalde de Noor een passnauwkeurigheid van 66% en kreeg hij een 7.0 via Sofascore. Benfica gaat als koploper van de Liga Portugal de winterstop in.


Schotland

Cyriel Dessers en Danilo wonnen zondag de Schotse League Cup, door Aberdeen met 1-0 te verslaan. Dessers begon in de basis en speelde 82 minuten. Verdere statistieken zijn niet bekend. Danilo zat niet bij de selectie. Rangers FC gaat in de Schotse Premiership als tweede op de ranglijst de winterstop in. 


Turkije

Sebastian Szymanski had afgelopen weekend geen competitiewedstrijd. Woensdag 20 december om 20.00 uur speelt de Pool de uitwedstrijd tegen Kayserispor.

 

Lees meer over
Lees ook