4 reacties 4

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant. Ook Ezequiel Bullaude wordt voorlopig niet meegenomen. Het seizoen in Argentinië is voor CA Boca Juniors inmiddels voorbij.

Telstar – FC Dordrecht 0-2
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Sinds de laatste overwinning tegen Roda JC speelde FC Dordrecht één keer gelijk en verloor het ook één keer. Tijd voor de Schapenkoppen om weer eens de winst te pakken. Dat gebeurde ook toen in de 89e minuut Kriwak de wedstrijd besliste door de 0-2 binnen te schieten. Dordrecht won knap nadat huurling Tsoungui al in de 12e minuut een directe rode kaart ontving. Sebaoui en ’t Zand begonnen ook in de basis. Laatstgenoemde werd in de 18e minuut al gewisseld vanwege een tactische wissel na de rode kaart van zijn mede huurling, dat moet geen fijne avond zijn geweest voor hem. Voor wie het wel een speciale avond was: Korede Osundina kreeg tegen Telstar zijn 1e basisplaats. Hij had vier schoten en raakte één keer de lat. FC Dordrecht kan zichzelf terugvinden op een keurige achtste plaats.

FC Den Bosch – De Graafschap 0-4
Thijs Jansen
De Graafschap hield zich niet in, in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Met vier doelpunten namen zij de drie punten mee terug naar huis. Opvallend: Thijs Jansen kreeg een basisplaats, nadat hij maandenlang elke keer op de bank zat als tweede keeper. Hij behield meteen een clean sheet, maar had ook niet heel veel te doen. De Graafschap is op de vierde positie nog altijd in de strijd voor directe promotie. Trainer Jan Vreeman was niet tevreden over 1e doelman Mees Bakker. Goed nieuws: volgens hem is Jansen voorlopig ook weer éérste keeper. Dat schrijft De Gelderlander. Een vroegtijdig terugkeer naar Feyenoord gaat vermoedelijk dan toch niet gebeuren. Jansen heeft tot nu toe in elk duel dat hij voor de Doetinchemmers heeft gekeept een clean sheet gehouden.

Excelsior – Go Ahead Eagles 1-1
Mimeirhel Benita
Lang leek het er op dat Excelsior zou verliezen in eigen huis maar in de 83e minuut was daar Uddenäs, die voor de 1-1 stand zorgde. Dit zou ook de eindstand worden. Benita mocht 22 minuten meedoen, hij won daarin één keer de bal terug en gaf 2 nauwkeurige dieptepasses. Excelsior staat na dit resultaat op een 12e plek, met drie punten achterstand op de play-off degradatie plek.

SC Heerenveen – FC Volendam 1-2
Patrik Wålemark
SC Heerenveen blameerde zich in eigen huis: het in crisis verkerende FC Volendam pakte drie punten. Opvallend is dat de ploeg van interim-trainer Dingsdag maar 24% balbezit had en twee schoten op doel. Wålemark mocht in de 57e minuut invallen en liet zich wel zien met de assist op het enige doelpunt van Heerenveense kant, gescoord in de 65e minuut door Nicolaescu. De Friezen eindigen het Eredivisieseizoen nipt onderaan in het linkerrijtje.

Almere City FC – Vitesse 5-0
Ramon Hendriks
Een ongekende wanvertoning van Vitesse in Almere, één van de zovelen dit seizoen al. De Arnhemmers waren kansloos tegen het gepromoveerde Almere City FC. In de slotfase lieten ze het helemaal lopen en kregen toen de 3-0, 4-0 én 5-0 tegen. Ramon Hendriks deed 90 minuten mee in de malaise van Vitesse. Hij voerde de meeste passes uit van iedereen in de wedstrijd. 39 van zijn 58 passes kwamen aan. Hij won zes keer de bal terug en verdedigde vijf keer uit. Vitesse moet uitkijken want het staat op de laatste plek op de ranglijst. Samen met FC Volendam staat het drie punten achter op RKC Waalwijk, dat zich op de play-off plek voor degradatie terugvindt.

FC Arouca – Gil Vicente FC 3-0
Tidjany Touré
Een middag om snel te vergeten voor Touré en teamgenoten. Mujica wist in zijn eentje de wedstrijd te beslissen. Met een hattrick zette hij de 3-0 eindstand op het scorebord. Touré mocht in de 70e minuut invallen. Hij creëerde twee kansen maar wist niets meer aan de stand te doen. Gil Vicente FC bevindt zich op dit moment op de play-off plek voor degradatie, met één punt voorsprong op de plek voor directe degradatie.

Udinese – US Sassuolo 2-2
Marcus Holmgren Pedersen
Lang stond Udinese met 2-0 voor tegen het team van Pedersen. In de 75e minuut kwam daar verandering in toen Berardi met een penalty de 1-2 tegen de touwen werkte. 13 minuten later kregen de Italianen opnieuw een penalty. Opnieuw was ook Berardi de doelpuntenmaker, die voor de gelijke stand tekende. Pedersen begon deze wedstrijd in de basis en speelde 72 minuten mee. Hij pakte in de 20e minuut al een gele kaart. Hij won vier van zijn zeven duels en zal blij zijn geweest dat hij weer eens een basisplaats kreeg. US Sassuolo staat zeventiende met vier punten voorsprong op de eerste directe degradatieplek.

SK Rapid Wien
Neraysho Kasanwirjo
Sinds het verloren thuisduel tegen RB Salzburg van vorige week is het winterstop in Oostenrijk. Deze duurt lang: Kasanwirjo en co spelen pas op zaterdag 10 februari de eerste wedstrijd in tweede seizoenshelft van de Oostenrijkse Bundesliga. Eén week daarvoor begint het al wel voor SK Rapid Wien, met een wedstrijd tegen SKN St. Pölten in de Austria Cup.