'Maar natuurlijk willen we veel liever kampioen worden'

'Maar natuurlijk willen we veel liever kampioen worden'

10 reacties 10
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Na de laatste wedstrijd in de Eredivisie van dit kalendarjaar, waarin Feyenoord een makkelijke zege boekte op de laagvlieger Heracles Almelo, kijkt Feyenoord-coach Arne Slot met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft. 'De waarheid ligt bij Teletekstpagina 819', zegt Slot tegenover het Algemeen Dagblad.

Volgens de coach is het spel van zijn ploeg best aardig, maar waren het vooral de standaardsituaties die Feyenoord pijn deden. En die standaardsituaties hebben er voor gezorgd dat Feyenoord achter de feiten aanloopt in een competitie waar de strijd om het kampioenschap zo goed als gespeeld lijkt te zijn.

De maker van twee doelpunten tegen Heracles Almelo, Calvin Stengs, was na de wedstrijd dan ook heel duidelijk: 'We willen weer in de Champions League uitkomen, maar natuurlijk willen we veel liever kampioen worden.'

Ondanks het feit dat Feyenoord dit seizoen eigenlijk beter presteert dan het afgelopen seizoen [meer punten en meer doelpunten], valt er nog voldoende te verbeteren voor de ploeg van Arne Slot. Volgens Calvin Stengs heeft dat vooral te maken met de eerste twee wedstrijden van het Eredivisie-seizoen, waarin Feyenoord vier kostbare punten liet liggen. 'In die wedstrijden hadden we meer kunnen doen', refereert Stengs ook nog naar de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Lees ook