Feyenoord heeft gemakkelijke middag in Almelo en wint ruim

27 reacties 27

Het is Feyenoord gelukt om de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Bij Heracles Almelo wist Feyenoord met  0-4 te winnen. Calvins Stengs opende al vroeg de score en wist zelf de voorsprong in de eerste helft nog te verdubbelen. Geertruida scoorde in het begin van de tweede helft de derde voor Feyenoord. Na een goede actie van Dilrosun kon Timber na een uur de score naar 0-4 schieten.

Feyenoord had de eerste helft weinig moeite met Heracles Almelo. De Heraclieden hadden weinig balbezit en konden niet goed overweg met het hoge drukzetten van Feyenoord. Calvins Stengs viel op door zijn beide goals, waarvan de tweede goal uit een prachtige teamaanval kwam. Heracles kreeg in de eerste helft naar één echte kans, maar Limbombe miste de bal.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien, Feyenoord was veel beter en Heracles kon geen vuist maken. Een tweede corner op rij, werd dan ook omgezet in een goal. Geertruida tikte binnen, na het verlengen van Hancko. Ook Timber kon deelnemen in de vreugde met een goal, na goed werk van basisdebutant Dilrosun. Daarna zakte de wedstrijd iets in, mede ook door de vele wissels. Feyenoord kreeg nog kansen op een 0-5, maar de Rotterdammers wisten die niet te verzilveren.