'Feyenoord meer dan 300 miljoen waard'

'Feyenoord meer dan 300 miljoen waard'

19 reacties 19
Foto: VK Sportphoto

De website Transfermarkt heeft vrijdagmiddag een update doorgevoerd als het gaat om geschatte marktwaarde. Veel spelers zijn in waarde gestegen waardoor Feyenoord boven de 300 miljoen uitkomt, aldus de website. Het geschatte bedrag boven de 300 miljoen euro is bij Feyenoord een absoluut record.

Opvallend is natuurlijk spits Santiago Gimenez, die bij een vorige schatting ongeveer 40 miljoen waar zou zijn. Bij een verkoop nu zou de aanvaller rond de 50 miljoen moeten opleveren voor Feyenoord. Zijn concurrent Ayase Ueda is, ondanks de mindere speeltijd, toch gestegen van 8 miljoen naar 9 miljoen. Mogelijk dragen de goals die de Japanner voor zijn land maakte tijdens internationale wedstrijden bij aan de verhoging in marktwaarde.

Een andere stijger is de jonge Leo Sauer. De 17-jarige Slowaak ziet zijn waarde van 3 miljoen naar 5 miljoen gaan. Heeft Feyenoord hier een diamant mee in huis? Ook de jeugdige Antoni Milambo ziet een stijging waarbij zijn marktwaarde verviervoudigd, namelijk van 1 miljoen naar 4 miljoen euro. De prestaties van Calvin Stengs zijn ook niet onopgemerkt gebleven. Waar de multi-inzetbare speler eerst 10 miljoen zou moeten opleveren, zouden andere clubs nu 15 miljoen euro moeten betalen. Volgens veel supporters is Quinten Timber al weken goed in vorm, Transfermarkt lijkt dat te bevestigen door een marktwaarde van 22 miljoen neer te zetten. Dit bedrag was eerst 12 miljoen, een forste stijging dus. En rots in de branding David Hancko zou Feyenoord nu 35 miljoen moeten opleveren, 5 miljoen meer dan tijdens de vorige schatting.

Er zijn ook zakkers te vinden op Transfermarkt. Gernot Trauner ziet, mede door zijn blessuregevoeligheid waarschijnlijk, zijn waarde van 5 miljoen naar 4,5 miljoen zakken. En ook de geblesseerde Alireza zou minder waard geworden zijn. Van 4 miljoen naar 3,75 miljoen euro. De laatste zakker is Thomas van der Belt, hij gaat van 2,3 miljoen naar 2 miljoen. Hopelijk kan zijn debuut in de Champions League daar nog iets aan veranderen.

De bedragen van Transfermarkt zijn een schatting op basis van data, maar lijken doorgaans betrouwbaar te zijn. De stijgingen zijn dan ook als positief te zien en lijken aan te geven dat Feyenoord er nog steeds goed voor staat.

Lees ook