Slot: 'Repeterend verhaal in de Champions League'

Slot: 'Repeterend verhaal in de Champions League'

26 reacties 26
Bron: Rtl.nl
Foto: Pro Shots

Met zes punten uit evenveel wedstrijden gaat Feyenoord verder in de Europa League. Na andermaal een uitnederlaag op Europees niveau verscheen Arne Slot voor de camera van RTL, uitgezonden op RTL 7. 

De trainer wordt gevraagd wat voor Feyenoord hij gezien heeft: "Repeterend verhaal in de Champions League, goed aan de bal, meer dan genoeg kansen gekregen om met meer dan een nederlaag weg te gaan. Dan krijgen we andermaal een goal tgen uit een standaardsituatie." Over de penalty is Slot duidelijk: "Ik denk dat met enige regelmaat hier geen strafschop voor gegeven wordt. Maar het is niet handig nadat je net gewaarschuwd bent om aanleiding te geven."

Over het CL debuut van Thomas Beelen is Slot zeer positief: "Ik denk dat hij een uitstekende wedstrijd gespeeld heeft. Aan de bal heel rustig. Ik denk dat we de eerste twintig minuten nodig hadden om ons er doorheen te spelen. Maar daarna uitstekend gespeeld, waaronder Thomas Beelen." Het gevoel in de kleedkamer was volgens de trainer teleurstelling ook omdat het Europese avontuur op het hoogste niveau door details wordt beslist: "De teleurstelling is heel groot. Ik denk dat het heel lastig te beoordelen is. Is het onervaren dat er in de laatste minuut iemand zo vrij in de zestien staat. Is het onervarenheid dat je je kansen niet afmaakt?"

Arne Slot had duidelijk een beter resultaat gewenst tegen de Schotse topploeg: "Ik zei van tevoren nog dat ik hoopte dat we niet alleen complimenten voor ons spel zouden krijgen." Over de prestaties van zijn elftal oogt Slot tevreden, over de resultaten duidelijk niet: "Ik denk dat je ongelofelijk teleurgesteld bent dat je in een poule als deze, dat het niet gelukt is om te overwinteren in de Champions League. Zeker als je de tegengoals op een rijtje zet dan ga je schrikken. Maar ik vind dat we vijf keer heel erg goed gespeeld hebben."

Lees ook