Van der Laan: 'Ik heb het idee dat we effe naar de kerst snakken'

Van der Laan: 'Ik heb het idee dat we effe naar de kerst snakken'

10 reacties 10
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft vanavond de Champions League campagne teleurstellend afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen Celtic FC. Kort na de wedstrijd was Harry van der Laan in gesprek met Radio Rijnmond om zijn licht over de wedstrijd te laten schijnen.

Waar Feyenoord wederom veel kansen kreeg en ze onbenut liet, was Celtic FC ook zeker niet de mindere ploeg. ‘Celtic heeft ook wel zijn momentjes gehad alles bij elkaar genomen was een gelijkspel wel heel goed mogelijk en misschien ook wel de verhouding', aldus van der Laan. ‘Feyenoord heeft nu echt een periode van 5-6 wedstrijden waarin het echt moeilijk is om resultaat te boeken.’ Ook ziet van der Laan een heel wisselvallig Feyenoord. ‘Hele goede momenten worden afgewisseld met hele zwakke momenten en dat is iedere wedstrijd zo.’ 

Feyenoord kan na jaren zonder Champions League voetbal terugkijken op een leerzame campagne. ‘Leerzaam, bijzonder leerzaam, dat is toch net effe anders dan Europa League of Conference League, je kan je net wat minder veroorloven.’ Wedstrijden waarin Feyenoord net dat ene moment of het kleine detail niet op orde had, werd keihard afgestraft. ‘Ik heb het idee dat we effe naar de kerst snakken’, aldus van der Laan.

Feyenoord zal verder gaan in de Europa League, een niveau waar misschien voor dit Feyenoord meer uit te halen valt. ‘In de Champions League moet je echt top zijn om echt mee te kunnen draaien en of overwinteren en als dat niet het geval is dan moet je blij zijn dat je de Europa League in mag gaan’, aldus van der Laan.

Lees ook