CHAMPIONS LEAGUE | Paris Saint-Germain naar de knock-out fase, Pusic naar de Europa League

CHAMPIONS LEAGUE | Paris Saint-Germain naar de knock-out fase, Pusic naar de Europa League

8 reacties 8
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Vanavond trappen de laatste wedstrijden van de Champions League groepsfase af. In een aantal poules zijn de beslissingen al gevallen, echter zijn er ook nog hele spannende poules, waarin nog meerdere teams strijden voor ofwel de groepswinst, plek twee of overwintering in de Europa League. Hieronder nemen we je mee in de groepen met daarbij de stand van zaken:


Groep E: Atletico Madrid is door een 2-0 overwinning op Lazio Roma groepswinnaar geworden. Feyenoord verloor op Celtic Park teleurstellend met 1-2 van Celtic en mag zich verder gaan richten op de Europa League. 


Groep F: In deze groep was het ontzettend spannend, maar door het gelijke spel tussen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain, gaat PSG er toch met de 2e plaats vandoor. AC Milan won op bezoek bij Newcastle United en gaat zodoende de Europa League in.


Groep G: Manchester City heeft haar zesde overwinning geboekt op Crvena Zvezda, City dat met een B-team aantrad tegen de ploeg uit Belgrado won met 2-3 en eindigt daarmee ongeslagen aan kop in de groep. RB Leipzig dat zonder sterkhouders Timo Werner, Xavi Simons en Loïs Openda aan de start verscheen had het iets lastiger met het taaie Young Boys uit Zwitserland, het won wel met 2-1 en dat betekent dat Young Boys mede door het verlies van Crvena Zvezda zeker is van deelname aan de Europa League.


Groep H: In Groep H ging het eigenlijk alleen nog om plek 2, FC Barcelona was al zeker van de groepswinst en Royal Antwerp was al verzekerd van plek 4. FC Porto en het Shakhtar van Marino Pusic gingen in een onderling duel uitmaken wie er doorging naar de volgende ronde van de Champions League. FC Porto heeft in dit duel aan het langste eind getrokken door een 5-3 overwinning. Royal Antwerp won verrassend van  FC Barcelona met 3-2 en heeft zo toch de eerste en enige punten gepakt in haar campagne.


De uitslagen voor vanavond:


18:45 Crvena Zvezda - Manchester City 2-3

18:45 RB Leipzig - Young Boys 2-1

21:00 Atletico Madrid - Lazio 2-0

21:00 Celtic - Feyenoord 2-1

21:00 Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain 1-1

21:00 Newcastle United - AC Milan 1-2

21:00 FC Porto - Shakhtar Donetsk 5-3

21:00 Royal Antwerp - FC Barcelona 3-2 

 

Lees ook