'Slot vindt dat Lazio SS onverdiend doorgaat'

'Slot vindt dat Lazio SS onverdiend doorgaat'

50 reacties 50
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Morgenavond speelt Feyenoord zijn laatste wedstrijd in de Champions League. Een overwintering op het hoogste niveau zit er niet meer in, Feyenoord is verwezen naar de tussenronde van de Europa League. Toch kan Feyenoord niet geheel ontevreden terugkijken, aldus Mikous Gouka in het AD van dinsdagochtend, te vinden op de website van het Algemeen Dagblad.

Het miljoenenbal heeft op dit moment 35 miljoen euro opgeleverd voor de Rotterdammers. Bij een winst morgen komt daar nog 2,8 miljoen bij. Geld dat misschien wel goed te gebruiken is in de winterse transferperiode met alle spelers die een periode ontbreken doordat ze meedoen met de Afrika en Azië Cup. Morgen zal Feyenoord moeten winnen van een uitgeschakeld Celtic om deze premie op te strijken.

Trainer Arne Slot weet dat er geld te verdienen is, maar belangrijker voor hem is de manier waarop Feyenoord zich gepresenteerd heeft in Europa. Drie jaar op rij een stapje hoger in Europa, als je terugkijkt een mooie prestatie. Slot is dan ook trots op hoe Feyenoord zich gepresenteerd heeft in Europa en weet zeker dat ook buiten Nederland de mensen genoten hebben van Feyenoord.

Toch leverde dit goede spel maar twee overwinningen op; thuis tegen Celtic FC en SS Lazio. Het spel bij Atletico Madrid uit was erg goed, maar er werden geen punten bijgeschreven. Ook bij Lazio uit ging Feyenoord, ondanks goed spel, kopje onder. Slot zag dat er bij de stadionclub tijdens net ‘de gelukjes’ ontbraken die je soms zo nodig hebt. Zo kreeg Minteh in Madrid in de slotfase een grote kans en wist Ueda ook niet te scoren tegen Lazio in de laatste minuut. Als Feyenoord morgenavond wint, dan komen zij op 9 punten terecht. Ter vergelijking: vorig jaar werd Feyenoord groepswinnaar in de Europa League met 8 punten. Slot ziet dat Lazio SS met hun last-minute punten in Glasgow en tegen Atletico, tegen de verhoudingen in, ervoor gezorgd heeft dat Feyenoord niet meer door kan op het hoogste niveau van Europa. Slot spreekt zich sterk uit en vindt dat Lazio het op basis van het speelbeeld niet verdiend heeft om zo door te gaan.

Slot zal met een goed gevoel afscheid willen nemen, net zoals zijn spits Santiago Gimenez. Gimenez miste de eerste twee wedstrijden door een schorsing en heeft zich daarna met wisselend resultaat laten zien. Maar de CL is het niveau waar hij als kind van droomde en ziet Celtic uit als serieuze wedstrijd om trots de Champions League te kunnen verlaten en aan te kloppen in de Europa League.

Lees ook