HUURLINGEN | Shiloh 't Zand maakt indruk met doelpunt uit vrije trap

1 reactie 1

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant. Ook Ezequiel Bullaude wordt voorlopig niet meegenomen. Het seizoen in Argentinië is voor CA Boca Juniors inmiddels voorbij.

VVV Venlo – FC Dordrecht 3-1
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Sinds 10 november had FC Dordrecht niet meer verloren in de Keuken Kampioen Divisie. Daar kwam dit weekend een eind aan. VVV Venlo was in eigen huis te sterk voor FC Dordrecht. Het stond lang 2-1 en in de 94e minuut werd het door Smans definitief beslist. ’T Zand had opnieuw een basisplaats en maakte indruk. Hij scoorde de enige goal namens de Schapenkoppen: hij schoot een vrije trap in één keer achter doelman De Boer. Sebaoui voerde de meeste dribbels uit (4) van iedereen en won de meeste duels (10). Tsoungui kreeg in de 64e minuut een gele kaart. Osundina mocht het laatste halfuur spelen, hij kwam niet verder dan twee schoten waarvan één op doel.

De Graafschap – SC Cambuur 2-3
Thijs Jansen
In eigen stadion moest De Graafschap buigen voor de bezoekers uit Leeuwarden. De Doetinchemmers deden, toen het 1-3 stond, in de 94e minuut nog iets terug maar het mocht niet meer baten. Thijs Jansen zat opnieuw op de bank. De kans is groot dat Jansen in de winterstop terugkeert naar Feyenoord en doorverhuurd zal worden aan een andere club.

FC Twente – Excelsior 4-2
Mimeirhel Benita
Excelsior was in de eerste helft op stoom. In de 13e minuut veraste de club uit Kralingen iedereen door met 0-2 voor te staan. De hoop op een goed resultaat werd al minder toen Zagre in de 25e minuut namens Excelsior een rode kaart kreeg. Vlak voor rust kwam FC Twente terug tot 1-2 en uiteindelijk won het nog met 4-2. Benita mocht in de wedstrijd een halfuur meedoen en kon helaas de tegendoelpunten niet voorkomen.

PSV  – sc Heerenveen 2-0
Patrik Wålemark
SC Heerenveen mocht proberen om PSV van winnen af te houden maar helaas lukte dit niet. De Friezen moesten buigen voor de club die tot nu toe nog geen één fout beging in de Eredivisie. Wålemark mocht 28 minuten meespelen en had nog één schot. Ook pakte hij nog een gele kaart.

Vitesse – Heracles Almelo 2-0
Ramon Hendriks
Vitesse wist voor het eerst sinds 1 oktober 2023 weer eens te winnen in de Eredivisie. Het was tevens de eerste thuisoverwinning dit seizoen. Nadat De Regt voor de 1-0 tekende in de 20e minuut kon oud-Feyenoorder Emil Hansson met een strafschop de stand gelijktrekken maar Eloy Room wist te redden. Hendriks speelde 90 minuten in het centrum. Hij won vijf keer de bal terug en verdedigde zes keer uit.

SK Rapid Wien – RB Salzburg 0-1
Neraysho Kasanwirjo
In een spannend duel in Oostenrijk trok helaas de tegenstander van Kasanwirjo aan het langste eind. De wedstrijd was in de 19e minuut al beslist toen Piatkowski de 0-1 tegen de touwen schoot, dit werd ook de eindstand. Kasanwirjo overtuigde flink door 12x de bal terug te winnen en hij verdedigde twee keer de bal uit.

Gil Vicente FC – Moreirense FC
Tidjany Touré
Deze wedstrijd wordt maandagavond gespeeld. Dit artikel zal daarna geüpdated worden met de uitslag en een samenvatting van Touré en de wedstrijd.

Cagliari Calcio – US Sassuolo
Marcus Holmgren Pedersen
Deze wedstrijd wordt maandagavond gespeeld. Dit artikel zal daarna geüpdated worden met de uitslag en een samenvatting van Pedersen en de wedstrijd.